nezakonno-prodavaly-narkovmisni-medychni-preparaty-u-stolytsi-vykryly-farmatsevtiv-trokh-aptek

Незаконно продавали нарковмісні медичні препарати: у столиці викрили фармацевтів трьох аптек

 • 28147 переглядiв

Київська поліція викрила провізорів трьох аптек, які незаконно продавали кодеїновмісні препарати, вилучила понад 6 000 пігулок і пред'явила чотирьом особам звинувачення за кримінальними статтями. Підозрюваним загрожує до трьох років позбавлення волі.

У Києві фармацевти трьох аптек незаконно продавали нарковмісні медичні препарати. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад шість тисяч пігулок, обіг яких обмежено, комп’ютерну техніку, касові апарати, службову документацію та гроші. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва, пише УНН.

Деталі

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю столичного главку Олександра Дибова, правоохоронці задокументували факти незаконного продажу у трьох аптеках однієї з аптечних мереж комбінованих наркотичних лікарських засобів, які містять у своєму складі кодеїн.

Загалом викрили чотирьох осіб, які порушили правила відпуску нарковмісних лікарських препаратів, обіг яких обмежено.

Ми встановили, що фігуранти працювали в різних аптеках на території столиці. Порушники здійснювали незаконний продаж ліків, які містять у своєму складі наркотичний засіб кодеїн. Вони без рецепта лікаря відпускали лікарські засоби, які підлягають продажу лише за його наявності. Окрім цього, під час обшуку приміщень нами вилучено понад шість тисяч пігулок, обіг яких обмежено, ноутбуки, касові апарати, розрахунковий термінал, службову документацію та грошові,

зазначає Дибов.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили про підозру чотирьом працівникам аптек за ч. 1 ст. 320 Кримінального кодексу України – порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Відповідно до санкції, інкримінованої фігурантам статті, їм загрожує позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На Черкащині викрито наркоугруповання: понад 40 людей заарештовано за виробництво амфетаміну та вирощування конопель07.12.23, 12:41

Ольга Розгон

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі

В двох російських аеропортах оголошено план "Килим" - росЗМІ

 • 26091 переглядiв