nevdala-vysadka-drh-tsentr-protydii-dezinformatsii-sprostuvav-rosiiskyi-feik-pro-desant-na-khersonshchyni

Невдала висадка ДРГ: Центр протидії дезінформації спростував російський фейк про десант на Херсонщині

 • 49371 переглядiв

російські диверсійні групи невдало спробували висадитися на підконтрольному Україні правому березі Херсонської області, але російські ЗМІ брехливо представили це як успішну "десантну" операцію.

Днями окупаційні війська невдалос спробували висадити групу ДРГ на підконтрольний Україні правий берег Херсонської області. Проте російські ЗМІ подають цю інформацію, як "висадку десанту" на Херсонщині. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, пише УНН

Деталі 

Зазначається, що російські ЗМІ з посиланням на херсонського колаборанта і гауляйтера володимира сальдо поширюють інформацію про "висадку десанту" на підконтрольній Україні території поблизу Антонівського мосту на правому березі Херсонщини.

Пропагандисти заявляють, що ворожі десантники вступили в бій з українськими військовими та досягли успіху. Вони порівнюють цю операцію з успішною висадкою десанту радянської армії у цьому ж місці під час Другої світової війни.

Ця інформація є фейком. Як повідомили у Силах оборони півдня України, насправді українські військові зустріли щільним вогнем російську ДРГ, яка, рухаючись на човні, намагалася атакувати наші позиції. Росіяни відступили зі значними втратами

- заявили у Центрі протидії дезінформації.

У білорусі оголосили нові військові навчання: у ЦПД наголошують, загрози вторгнення в Україну немає11.03.24, 12:48

Доповнення 

У ЦПД наголошують, що подібними фейками, росія хоче посіяти занепадницькі настрої серед українців і деморалізувати наших військових.

Окрім того, проводячи паралелі з подіями Другої світової, пропагандисти вчергове намагаються виправдати агресію проти України "боротьбою з нацизмом".

Нагадаємо

Сумська обласна військова адміністрація спростувала фейкову новину про ймовірний масований наступ російських військ у Сумській області, заявляючи, що наразі біля кордонів області немає ударних угруповань противника.

Популярні

Новини по темі