nehoda-na-odeshchyni-ta-v-inshykh-rehionakh-pozytyvno-vplyne-na-ozymi-kultury-ukrainy

Негода на Одещині та в інших регіонах позитивно вплине на озимі культури України

 • 61300 переглядiв

Сніжна погода в Одесі, яка поширюється по всій Україні, сприятлива для озимих культур, забезпечуючи необхідну вологу після сильної посухи, каже заступник міністра Тарас Висоцький. Такими культурами засіяно майже 3,7 мільйона гектарів по всій країні.

Сніжна погода, яка спостерігається на Одещині та поступово поширюється на інші регіони України має позитивно вплинути на озимі культури. Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише УНН.

Для озимих культур зернових та олійних дуже важливо мати достатньою кількість опадів, в тому числі під час зими, в кінці осіні, щоб вони накопичувались. Тому якраз для озимих культур це позитивно. Великих морозів немає наразі, а сніг перш за все - опади. В тому числі на Одещині була величезна посуха вересень-жовтень, тому дуже важливо, що зараз все-таки буде ця волога зарядка для озимих культур

- сказав Тарас Висоцький.

Нагадаємо

По всіх регіонах України посіяно майже 3,7 млн га озимих культур. Сівбу озимих зернових культур, як повідомляється, проведено на площі 2 583 тис. га, з яких пшениці посіяно 2 352 тис. га, ячменю — 171 тис. га, жита — 60 тис. га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода спричинила численні ДТП та затори на дорогах Одещини

Ганна Оніщенко

Агроновини

    Популярні

    Новини по темі