ukenru
nebezpeka-viniknennya-ns-tekhnogennogo-kharakteru-v-ukrayini-zrostaye-dsns

Небезпека виникнення НС техногенного характеру в Україні зростає - ДСНС

 • 10899 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. В Україні підвищується небезпека НС техногенного характеру. Про це повідомив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін на засіданні держкомісії з питань ТЕБ та НС щодо врегулювання проблемних питань в енергетичній галузі, передає УНН.

"У зв’язку з ситуацією, яка на сьогодні склалася в енергетичній галузі, звичайно підвищується ймовірність виникнення НС, в першу чергу, техногенного характеру", - сказав М.Чечоткін.

Він зазначив, що необхідно визначити перелік об’єктів у сфері життєзабезпечення населення і соціально важливих об’єктів, найбільш уразливих у разі відключення електропостачання.

"Це школи, лікарні, дитячі садки, інтернати, водозабори, насосні станції і передбачити можливість їх енергозабезпечення за допомогою автономних джерел живлення",- сказав М.Чечоткін.

За його словами, необхідно уточнити розрахунки наявних автономних джерел енергоживлення і вжити заходів щодо створення запасу паливно-мастильних матеріалів.

Також, за даними М.Чечоткіна, потрібно уточнити наявність пересувних обігрівачів для обігріву багатоповерхівок.

Раніше віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що 16 лютого мають бути розроблені координаційні заходи в рамках НС в електроенергетиці.

Як повідомляв УНН, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявивли, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем’єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Політика