ne-pro-svobodu-slova-podoliak-vidreahuvav-na-skandaly-navkolo-x-maska

"Не про свободу слова": Подоляк жорстко відреагував на скандали навколо X Маска

 • 1864 переглядiв

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк відреагував на останні скандали навколо постів антисемітського та нацистського змісту в соцмережі X (колишній Twitter), запитавши власника платформи Ілона Маска, навіщо свідомо руйнувати те, що має будувати і об'єднувати, передає УНН.

Дуже дивною виглядає тактика добровільного зараження соцмережі радикальними хворобами - антисемітизмом, прославленням нацизму, агресивним русофільством, класичними теоріями змови

- зазначив Подоляк в Х.

Деталі

За словами радника керівника ОП, тут ідеться не про свободу слова, професійні дискусії чи інформаційну конкуренцію.

Навіщо свідомо руйнувати те, що має будувати і об'єднувати? Ілон Маск, який глибинний сенс такого "техно-прогресивізму"? У сенсаційній самодискредитації? У різкому зниженні прибутковості платформи? У вигнанні плюралізму і перетворенні його на вигрібну яму лише для радикалів? У провокації публічних політико-правових претензій?

 - написав Подоляк.

Контекст

Некомерційна організація Media Matters нещодавно звернула увагу на те, що реклама деяких великих компаній відображалася в X поряд з постами, що вихваляють Гітлера та нацизм. Соцмережа після цього прозвітувала про проведення "чистки" пронацистських акаунтів. 

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав антисемітський твіт, а потім звинуватив єврейську громадську організацію, яка бореться з антисемітизмом, у тому, що нібито "пропагує расизм".

На тлі скандалів Apple, Disney, Warner Bros. Discovery, Paramount, Sony Pictures та Lionsgate, а також IBM заявили про зупинення розміщення реклами на платформі.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни випустили по Херсонщині 57 керованих авіабомб за добу

     • 2172 переглядiв

    Apple, Disney та інші відмовляються від реклами в X Ілона Маска

     • 6939 переглядiв