ne-bachu-shchob-nas-kudys-shtovkhaly-zelenskyi-pro-skhylennia-do-perehovoriv-z-rf

Не бачу, щоб нас кудись "штовхали": Зеленський про схилення до переговорів з рф

 • 21837 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що не бачить, щоб західні країни підштовхували Україну до переговорів з росією, але визнав, що деякі лідери хотіли б це зробити.

Президент Володимир  Зеленський заявив, що не бачить, щоб країни заходу "штовхали" Україну до переговорів з росією. Але безумовно є лідери, які б хотіли "штовхнути". Про це він сказав під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

Було засідання лідерів Ради Україна-НАТО й там 99% країн повністю на нашому боці. Принаймні так це звучить. Вони дійсно хочуть допомагати…Я вважаю, що вони дійсно хочуть, але інституційно дуже складно. Від того, що вони хочуть до результату проходить дуже довгий час, іноді цей час впливає на дух, впливає на тактику, впливає на те, що в тебе на полі бою. Ти за цей час, наприклад втратив висоти, коли військові контролювали якусь територію, десь посунулися назад тощо

- сказав Зеленський.

Також він зазначив, що росія на жаль дуже сильно працює, дезінформує, впливає, підкупає тощо.

Я не бачу, щоб нас кудись "штовхали". Безумовно є лідери, які б хотіли б нас "штовхнути", безумовно сьогодні вони бояться політичної відповідальності, якщо вони будуть в голос це робити їх суспільства можуть їх не підтримати, а декого "знести", де, наприклад дуже сильна підтримка України в середині тієї, чи іншої держави. Безумовно є коаліційні уряди й ти домовляєшся, наприклад з лідером і він тебе підтримує, а там десь, хтось з міністрів з іншої партії, яка проти України й він блокує

- розповів Зеленський.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до лідерів ЄС стверджує, що президент росії путін і лідер Китаю Сі очікують, що мирні переговори між росією та Україною відбудуться до кінця року.

Після візитів до росії та Китаю Орбан надав ЄС власний "мирний план" щодо війни в Україні15.07.24, 14:18

Популярні

Новини по темі

На Миколаївщині повідомили про аварійні вимкнення світла

 • 29563 переглядiв