ukenru
nazvana-krayina-yes-z-naymenshim-rozrivom-mizh-bagatimi-ta-bidnimi

Названа країна ЄС з найменшим розривом між багатими та бідними

 • 11213 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. У країнах Євросоюзу спостерігається відчутне нерівність у доходах між багатими і бідними. Однак найменший розрив між багатими і бідними у 2016 році зафіксували в Чехії - 3,5 рази. Про це свідчать останні дані Євростату, передає УНН.

Повідомляється, що доходи багатих приблизно в 5 разів більше, ніж бідних.

При цьому, у 2016 році найменший розрив між багатими і бідними був зафіксований в Чеській Республіці - 3,5 рази. Далі йдуть Словенія, Словаччина і Фінляндія (3,6 рази), Латвія, Італія, Іспанія і Греція (6 разів). У Литві і Румунії доходи багатих приблизно в 7 разів вищі, ніж бідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахливе обличчя бідності: 90% українців заощаджують на всьому

Найбільший розрив між багатими і бідними був зафіксований в Болгарії - 7,9 раз.

Нагадаємо, що в Україні тим часом за межею бідності проживають 14 млн громадян. Такі дані Держстат опублікував за підсумками минулого року.

Паралельно, згідно з розрахунками Української асоціації постачальників торговельних мереж, у нас подорожчали 14 найменувань, або 45% соціального асортименту продуктів, що може свідчити про недоїдання бідного населення.

Уточнимо, що в минулому році уряд скасував держрегулювання цін на соціальні продукти. Таке рішення спровокувало різке їх подорожчання.

"Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо, що необхідні для повноцінного життя продукти харчування людям стають все менш доступними", - зазначив з цього приводу депутат Сергій Тригубенко і додав, що підтримує своїх колег по парламенту, які закликають уряд відновити державне регулювання цін на соціальні продукти харчування.

Українські Національні Новини

Політика