navchannia-ta-finansova-pidtrymka-yak-u-brovarakh-pratsiuie-khab-yakyi-dopomahaie-zhinkam-vidkryty-vlasnyi-biznes-video

Навчання та фінансова підтримка: як у Броварах працює хаб, який допомагає жінкам відкрити власний бізнес (відео)

 • 85019 переглядiв

Як у Броварах працює хаб, який допомагає жінкам відкрити власний бізнес.

У Броварах вже рік працює UWE Hub, який допомагає багатьом жінкам втілити їхню давню мрію – відкрити власний бізнес. Чому тут вчать, чи можна отримати фінансову підтримку, як відбувається обмін досвідом та чим допомагає влада міста – засновниця хабу Марина Саприкіна та жінки-підприємниці розповіли журналістам УНН.

Попри те, що жіночий бізнес-хаб у Броварах діє менше року, днями тут розпочалася вже п’ята навчальна програма для жінок, які хочуть відкрити власну справу.

"Це вже наша п’ята навчальна програма, і вона абсолютно нова. Ми поміняли 100% лекцій, ми зробили два етапи відбору. І зараз ми хочемо створити таку спільноту, яка буде їх (жінок-підприємниць – ред.) підсилювати, щоб вони розвивали свій бізнес і зростали", - розповіла засновниця UWE Hub Марина Саприкіна.

Жінка зазначила, що міська влада Броварів хотіла, що цей хаб відрився, сприяє його роботі та надає всіляку підтримку.

"Без міської влади ми б сюди не зайшли. Ми не платимо за приміщення, у якому перебуваємо. Є зараз така домовленість – у нас підписаний меморандум з міською владою. Броварська міська рада була №1, тому що їх ентузіазм, їх підтримка, просто як вони говорили: ми хочемо, щоб у нас був цей хаб. І ми бачимо цю підтримку", - додала засновниця UWE Hub.

Важливо, що поява такого хабу спонукає багатьох жінок, які з початку повномасштабного вторгнення виїхали за кордон, повертатися в Україну. Серед них і Леся Таран, яка відкрила свій бізнес із підготовки випускників до ЗНО та НМТ.

"Рівно рік тому з дітьми повернулася з Німеччини. І я побачила, що в нашому місті відбувається щось надзвичайно цікаве. Жінки ходять, навчаються. Це було на фоні того періоду воєнної депресії. Це було щось таке цікаве", - розповіла Леся Таран.

А от власниця студії догляду за стопою Вікторія Гетьман отримала в UWE Hub не тільки знання, але й фінансову підтримку на розвиток власної справи. Послугами її кабінету користуються не лише броварці – на процедури приїжджають жителі з усієї Київської області.

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Байден у "душевних пошуках" щодо виходу з перегонів - Reuters

     • 10750 переглядiв

    У "Новій пошті" стався збій в роботі

     • 14862 переглядiв

    Армія рф увечері атакувала Одещину балістичною ракетою

     • 35892 переглядiв