nato-ta-yes-maiut-spivpratsiuvaty-dlia-zadovolennia-oboronnykh-potreb-ukrainy-kuleba

НАТО та ЄС мають співпрацювати для задоволення оборонних потреб України - Кулеба

 • 25759 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає НАТО та ЄС співпрацювати у зміцненні їхньої спільної оборонної промисловості для задоволення потреб України у озброєннях. Кулеба підкреслює, що військово-промисловому потенціалу необхідні системні поліпшення, а не просто індивідуальна підтримка.

НАТО та Європейському Союзу потрібно співпрацювати у питанні виробництва озброєння для того, щоб задовольнити потреби України. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба журналістам в штаб-квартирі НАТО, передає кореспондент УНН.

Кулеба зазначив, що Україна вже говорила про необхідність розвитку оборонно-промислового комплексу країн ЄС та НАТО, як цілісного механізму.

Це дуже важливо, тому що жодна країна сама по собі якщо буде працювати лише зі своїми оборонними індустріями, не здатна задовольнити потреби України або власної держави у зброї та снарядах. Для того, щоб вирішити цю проблему потрібно, щоб НАТО та ЄС почали дивитися на свої оборонні індустрії як на цілісний комплекс. Прибрали всі непотрібні регуляторні обмеження, мали спільну політику підтримки приватного бізнесу 

- сказав Кулеба.

Він зазначив, що сьогодні вперше почув, що те про що так довго говорила та закликала Україна – зрезонувало.

Кулеба зауважив, що представники НАТО та ЄС вже говорять не лише про те, що вони будуть підтримувати свої оборонні компанії, а про те, що потрібно дійсно створювати систему.

"Тому, що лише цілісна система оборонного-промислового комплексу здатна задовольнити потреби цієї війни",  сказав Кулеба.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не бачить браку політичної волі у питанні постачання Україні мільйона обіцяних ЄС боєприпасів, але визнає, що є технічні питання, у яких мають розібратися фахівці. 

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Син кадирова отримав звання почесного громадянина Донецька

     • 26379 переглядiв

    Суд залишив Павла Лебедя під домашнім арештом до кінця січня

     • 31328 переглядiв