ukenru
nato-sche-ne-sformuvav-politiku-schodo-krimu-pristayko

НАТО ще не сформував політику щодо Криму - Пристайко

 • 9932 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Голова місії України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що Північноатлантичний альянс ще не сформував свою політику щодо Криму, передає УНН з посиланням на Крим.Реалії.

"Коли стало зрозуміло, що агресивність Росії зростає, зокрема, на південному напрямку, у Криму, оце якраз відповідь НАТО була – найбільше висування сил на схід і організація перебування "натівських" військ на півдні регіону. Питання Криму – безумовно стоїть, і воно до цього часу вивчається, але, в принципі, НАТО ще не підійшло до цього з такою інтенсивністю, з таким розумінням деталей і з виробленням конкретної політики, як це відбувається на сході, де у Балтії було розгорнуто 4 бойових групи за участі усіх союзників. Частково це пояснюється тим, що на півдні знаходиться друга за чисельністю армія НАТО – турецька, яка є досить ефективним стримувальним фактором для Росії у регіоні", – зазначив В.Пристайко.

Водночас, за його словами, НАТО розуміє, що південний напрямок потребує посилення, і можливо, там відбудеться додаткове розгортання сил, але "як це буде і коли це буде, буде залежати від Росії".

Нагадаємо, Financial Times написало, що НАТО стикається з проблемами у діях, спрямованих на стримування Росії.

Українські Національні Новини

Політика