nato-i-pivdenna-koreia-rozghlianut-flahmanskyi-proekt-shchodo-ukrainy-na-samiti-stoltenberh

НАТО і Південна Корея розглянуть "флагманський проект" щодо України на саміті - Столтенберг

 • 104973 переглядiв

НАТО і Південна Корея розглянуть на Вашингтонському саміті флагманський проєкт щодо України. Флагманський проект частково стосується медичної реабілітації українських солдатів. Про це повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції 5 липня, передає УНН.

Деталі

"Перш за все, Республіка Корея є високо цінованим партнером. Я кілька разів відвідував Республіку Корея як Генеральний секретар НАТО, і президент також був присутній тут на самітах і зустрічах НАТО. А саміт НАТО наступного тижня стане третім поспіль самітом НАТО, у якому бере участь Південна Корея і президент, і я думаю, що це відображає те, як ми поглибили і зміцнили наше партнерство", - сказав Столтенберг.

Від зазначив, що Північна Корея надає значну військову підтримку агресивній війні росії проти України.

"Водночас ми бачимо, як Північна Корея інвестує в ядерний і ракетний потенціал. Ми глибоко стурбовані тим, що в обмін на підтримку, яку Північна Корея надає росії, росія допомагає Північній Кореї в її ракетних і ядерних програмах. Тож це просто демонструє взаємозв'язок між нашою безпекою і безпекою Південної Кореї та країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону", - зазначив Столтенберг.

За його словами, це робить партнерство таким важливим.

Флагманські проєкти стосуються кількох речей. Частково про медичну реабілітацію українських солдатів, про те, як ми можемо тісніше співпрацювати з питань, пов'язаних, наприклад, і з технологіями. І це конкретні проєкти, у яких ми разом можемо зробити більше. Ми також вивчаємо можливості розширення обміну розвідувальною інформацією з Південною Кореєю. Отже, є різні царини, у яких ми працюємо разом, частково в межах концепції флагманського проєкту, а частково на двосторонній основі - НАТО і Південна Корея

- розповів Столтенберг.

Доповнення

Видання Nikkei Asia повідомляло, що в НАТО планують оприлюднити документ про розширення співпраці з Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

США, Южная Корея и Япония осудили углубление военного сотрудничества между КНДР и рф24.06.2024, 11:12

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Графіки відключень світла перенесли на 16 годину - ДТЕК

     • 38225 переглядiв

    В Одесі було чутно повторний вибух - мер

     • 33181 переглядiв