nastupnyi-krok-na-shliakhu-do-chlenstva-v-yes-ukraina-ta-yevrokomisiia-rozpochaly-zustrichi-v-mezhakh-skryninhu

Наступний крок на шляху до членства в ЄС: Україна та Єврокомісія розпочали зустрічі в межах скринінгу

 • 25145 переглядiв

Україна та Європейська комісія розпочали двосторонні зустрічі в межах процесу оцінки адаптації законодавства України до права ЄС, що є важливим кроком на шляху до членства в ЄС.

Між Україною та Єврокомісією розпочалися двосторонні зустрічі в межах скринінгу, повідомили в офісі віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції 8 липня, пише УНН.

Деталі

"8 липня в Брюсселі, Бельгія, розпочалась перша двостороння зустріч Україна-ЄС щодо оцінки адаптації українського законодавства до права ЄС. Це наступний важливий крок на шляху до членства в ЄС", - повідомили в офісі.

Як повідомляється, це буде дводенна зустріч Єврокомісії та України в межах здійснення офіційного скринінгу відповідності законодавства України праву ЄС. І присвячена вона  переговорному розділу 5 "Публічні закупівлі". "Цей розділ входить до кластеру 1 "Основи процесу вступу до ЄС" – саме цей кластер під час перемовин відкривають першим і закриють останнім", - додали в офісі.

Українську делегацію очолила заступниця міністра економіки України Надія Бігун. Зустріч відбувається у гібридному форматі з присутністю основної частини української делегації у Брюсселі.

"Під час зустрічі українська делегація презентує стан наближення законодавства України до права ЄС  у сфері публічних закупівель, та інституційну спроможність сектору, заходи із протидії корупції, а також план повного наближення законодавства до права ЄС", - вказали в офісі.

"Це дійсно історичний момент для нашої країни, оскільки ми входимо в етап потужних перетворень, що мають допомогти нам побудувати кращу Україну, та стати гідним членом європейської родини", – зазначила Бігун.

Довідково

Під час офіційного скринінгу Єврокомісія спільно з країною-кандидатом на членство в ЄС аналізують відповідність національного законодавства країни-кандидата відповідному acquis ЄС (праву ЄС). Скринінг відбувається за 33 переговорними главами, які згруповані за 6-ма кластерами (тематичними блоками). З лютого по травень тривав перший етап скринінгу – пояснювальні сесії з Україною та Молдовою – країнами-кандидатами на вступ до ЄС.

За результатами скринінгу Єврокомісія підготує звіт щодо відповідності законодавства України праву ЄС по кожному переговорному кластеру. З цього документа буде остаточно зрозуміло рівень відповідності і подальший обсяг роботи.

Популярні

Новини по темі

Держава повністю відбудує "Охматдит" – Шмигаль

 • 17216 переглядiв

Генсек ООН засудив ракетний удар рф по "Охматдиту"

 • 22973 переглядiв