ukenru
nardepi-ukhvalili-za-osnovu-zakonoproekt-pro-finansoviy-lizing

Нардепи ухвалили за основу законопроект про фінансовий лізинг

 • 18451 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №1111 про фінансовий лізинг. Відповідне рішення підтримали 313 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроект №1111 про фінансовий лізинг передбачає створення необхідних передумов для розширення можливостей використання суб’єктами господарювання операцій фінансового лізингу для оновлення основних фондів, збільшення виробництва валового продукту, а, отже і податкової бази для подальшого наповнення державного бюджету. Важливою метою проекту є також забезпечення захисту прав споживачів.

Так, законопроектом передбачається, що предметом договору лізингу може бути неспоживна річ, визначена індивідуальними ознаками та яка відповідає критеріям основних фондів.

Також у законопроекті визначається право власності на предмет договору лізингу, зокрема, предмет договору є власністю лізингодавця. У разі переходу права власності на предмет договору лізингу, обов'язки лізингодавця переходитимуть до нового власника предмету лізингу.

Окрім того, визначаються наслідки визнання договору недійсним. Так, у разі визнання договору лізингу недійсним або віднесення до нікчемного, лізингоодержувач зобов'язаний негайно повернути лізингодавцю предмет договору лізингу у стані, в якому він був одержаний, з урахуванням нормального зносу, або у стані, який було обумовлено в договорі.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що підприємцям для отримання кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" необхідно буде пройти певний відбір - показати бізнес-план і внести стартовий внесок.

Українські Національні Новини

Економіка