ukenru
nardepi-u-kramatorsku-obgovorili-yak-dotrimuyutsya-prav-gromadyan-na-donbasi

Нардепи у Краматорську обговорили, як дотримуються прав громадян на Донбасі

 • 12985 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин у рамках п’ятиденного виїзного засідання на Донбас 23 жовтня провів засідання у місті Краматорськ, на якому обговорювався стан дотримання прав громадян у зоні проведення ООС і окупованих територіях. Засідання відкрив голова Комітету Дмитро Лубінець, передає УНН з посиланням на повідомлення Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

Темою засідання, за інформацією пресслужби, став моніторинг дотримання прав громадян України, які проживають в районі проведення операції Об’єднаних сил та на тимчасово окупованих територіях у Донецькій, Луганській областях, з метою визначення першочергових законодавчих ініціатив у зазначеній сфері.

У ході засідання члени Комітету заслухали інформацію голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка про стан справ щодо забезпечення прав осіб, постраждалих від збройного конфлікту та головні проблеми соціально-економічного відновлення у Донецькій області. Про проблемні питання в регіоні доповіли представники Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, Головного управління Державної фіскальної служби України у Донецькій області, Донецької Торгово-промислової палати, Директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України, Служби автомобільних доріг у Донецькій області, регіональної філії "Донецька залізниця" АТ "Укрзалізниця", інші представників органів державної влади.

Як наголосив Лубінець, за оцінками Моніторингової місії ООН з прав людини, в Україні від початку конфлікту на Донбасі з 2014 до кінця 2018 року загинуло приблизно 13 000 осіб, з них 3 300 цивільних осіб, 9 000 мирних мешканців були поранені.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій рекомендував уряду ухвалити державну цільову програму з відновлення централізованого водопостачання в Донецькій області. Відповідне рішення ухвалив Комітет за підсумками першої частини виїзного засідання на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика