nardep-hereha-zadeklaruvav-posvidku-na-prozhyvannia-v-ispanii-ta-elitnu-nerukhomist-na-100-mln-hryven

Нардеп Герега задекларував посвідку на проживання в Іспанії та елітну нерухомість на 100 млн гривень

 • 105780 переглядiв

Народний депутат України та співвласник мережі гіпермаркетів "Епіцентр" Олександр Герега у щорічних деклараціях вказав, що з 2021 року має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. про це повідомляють журналісти "Схем" із посиланням на Державний реєстр декларацій, передає УНН.    

Деталі 

Зазначається, що у деклараціях за 2021 та 2022 роки Герега зазначив, що і він, і його дружина Галина Герега мають посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. Проте у декларації за 2020 рік такий документ нардеп не вказував.

Журналісти додають, що звернулися до пресслужби народного депутата з проханням повідомити, на яких підставах він отримав таку посвідку та з якою метою. Редакція опублікує відповідь, щойно її отримає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євроінтеграційна вимога: ВР підтримала надання НАЗК можливості перевіряти набуте до держслужби майно

Крім того, нардеп задекларував кілька об’єктів нерухомості в Іспанії – житловий будинок та земельні ділянки сукупною вартістю близько 100 мільйонів гривень.

Зокрема, це житловий будинок площею 455 квадратних метри і вартістю близько 3 мільйонів гривень, "ізольоване житло" та земельну ділянку площею 3180 квадратних метри, ціною у понад 62 мільйони гривень, і ще одну "ділянку з житлом" – площею 1378 квадратних метрів та вартістю понад 30 мільйонів гривень.

Всі ці об’єкти записані на дружину депутата – Галину Герегу. У неї ж, відповідно до декларації, сукупно понад 1 мільйон євро на рахунках в двох іспанських банках у Валенсії.

Доповнення 

Журналісти також з'ясували, що з початку повномасштабного вторгнення і до травня 2023 року Олександр Герега провів закордоном сумарно 209 днів.

Нагадаємо

Раніше завдяки відритому доступу до декларацій журналісти з'ясували, що Федір Христенко, народний депутат від забороненої в Україні партії ОПЗЖ, оселився в Польщі після виїзду з України в лютому 2022 року і задекларував володіння московською квартирою площею 176 кв. м.

У його декларації також вказана орендована квартира у Варшаві та три розкішні автомобілі.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Економіка України  демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

     • 32250 переглядiв

    Дубінського переведуть в окрему камеру

     • 29772 переглядiв

    Дружня та відверта: Зеленський про зустріч з сенаторами США

     • 26086 переглядiв