nakazuvav-obstriliuvaty-enerhosystemu-ukrainy-komandyru-aviapolku-rf-oholosyly-pidozru

Наказував обстрілювати енергосистему України: командиру авіаполку рф оголосили підозру

 • 27531 переглядiв

СБУ зібрала докази проти полковника РФ Олега Скітського, причетного до ракетних ударів по критичній інфраструктурі України. Йому оголошено підозру за порушення законів та звичаїв ведення війни.

Правоохоронці зібрали  доказову базу на ще одного воєнного злочинця з рф, який причетний до ракетних ударів по критичній інфраструктурі України. Йдеться про полковника Олега Скітського – командира 121-го важкого бомбардувального полку військово-повітряних сил росії. Про це заявили у Службі безпеки України, передає УНН.

Деталі

Задокументовано, що за наказами посадовця його підлеглі здійснювали масовані повітряні атаки на енергосистему України. Основними цілями ворога були ключові енергогенеруючі підприємства та електропідстанції у Київській, Житомирській, Кіровоградській та Вінницькій областях

- заявили в СБУ. 

Для атаки по українських енергооб'єктах  окупанти підіймали у повітря ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, з яких випускали по Україні стратегічні крилаті ракети Х-101.

Будує інфраструктуру для окупантів: СБУ оголосила підозру "міністру транспорту днр"19.07.24, 16:15

У результаті ворожих обстрілів були загиблі і десятки поранених серед цивільного населення нашої держави.

Крім того, атаки рф на критичну інфраструктуру України призвели до масового знеструмлення у холодну пору року житлових будинків, лікарень, шкіл та дитсадків.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Скітському про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв ведення війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб)

- підсумували правоохоронці. 

Зазначається, що наразі тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Нагадаємо

СБУ повідомила про підозру Олексію Дюміну та Юнусу-Беку Євкурову за планування та ведення агресивної війни проти України. Обидва посадовці входять до близького оточення Путіна і допомагають йому вести війну.

Популярні

Новини по темі

Понад 30 млн українців пошерили копії документів через Дію

 • 11797 переглядiв