naimasovishyi-zakhid-droniv-unochi-u-bilorus-vtorhlysia-piat-shakhediv-haiun

Наймасовіший захід дронів: уночі у білорусь вторглися п'ять "шахедів" - "Гаюн"

 • 23035 переглядiв

Вночі щонайменше 5 дронів 'Шахед' вторглися в повітряний простір білорусі. Один з дронів пролетів понад 260 км до міста столін, а білоруські ВПС підняли винищувач.

Уночі відбувся наймасовіший захід "шахедів" у повітряний простір білорусі за весь період моніторингу - щонайменше 5 дронів вторглися до білорусі, один дійшов до століна, повідомляє моніторинговий телеграм-канал "Беларускі Гаюн" у середу, пише УНН.

Деталі

"У ніч із 30 на 31 липня відбувся наймасовіший захід "шахедів" у повітряний простір білорусі за весь період моніторингу. За інформацією "Беларускі Гаюн", за минулу ніч до білорусі залетіли не менше п'яти дронів-камікадзе типу "шахед", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, перший із "шахедів" зайшов до білорусі близько 23:20 у районі села асаревичі. І вже о 23:50 з аеродрому "барановичі" було піднято винищувач впс рб, який понад годину літав по всьому південному сходу білорусі поблизу прикордоння.

У білорусі вночі піднімали винищувач, політ імовірно пов'язаний із перехопленням російського дрона - "Гаюн"31.07.24, 09:24

"Винищувач помічали в районі речиці, гомеля та поблизу інших населених пунктів у прикордонні з Україною, що свідчить про те, що винищувач проводив інтенсивний пошук цілей та був піднятий не просто на розвідку, а на цілеспрямоване виявлення "шахедів" над білоруссю. Він пробув на півдні країни до 01:30, але й після його повернення до "барановичів" "шахеди" продовжили заходити до білорусі", - сказано у повідомленні.

За повідомленням, дрони-камікадзе вторглися у повітряний простір білорусі в районі міського селища лоєв, села асаревичі та села кірово. За часом, як вказано, це відбувалося о 23:20 (№1), 00:05 (№2), 01:20 (№3), і остання група зайшла до білорусі в районі 02:30, причому в останньому випадку їх було відразу 2 одиниці.

"Більшість дронів після заходу відразу йшли вглиб поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один із дронів пролетів білоруссю понад 260 км, аж до міста столін (брестська область)", - вказує "Беларускі Гаюн".

Сили ППО збили ракету Х-59 та 89 ударних БПЛА - Олещук 31.07.24, 09:42

Популярні

Новини по темі