nagirniy-karabakh-virmeniya-povidomila-pro-dvokh-poranenikh-azerbaydzhan-vtrativ-odnogo-viyskovogo-pid-chas-perestrilki

Нагірний Карабах: Вірменія повідомила про двох поранених. Азербайджан втратив одного військового під час перестрілки

 • 27540 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Міністерство оборони Вірменії повідомило, що двоє військовослужбовців зазнали поранень під час перестрілки з азербайджанською армією в районі кордону на території Гегаркунікської області, інформує УНН.

Цитата

"9 грудня двоє військовослужбовців з вірменської сторони отримали легкі вогнепальні поранення внаслідок провокації азербайджанських збройних сил на східному напрямку вірмено-азербайджанського кордону. Станом на 18:00 (за місцевим часом-ред) перестрілка припинилася", - йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони Вірменії.

Деталі

Обстріл позицій вірменської армії з боку азербайджанських сил розпочався у четвер після полудня.

Натомість Азербайджан заявив, що вірменські сили вбили одного з його солдатів у ході того, що він назвав "провокацією".

"Внаслідок чергової провокації, скоєної збройними силами Вірменії вночі, 8 грудня на Кяльбаджарському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону, загинув наш військовослужбовець солдат Алієв Асіф Аділь оглу", - йдеться в повідомленні.

9 грудня приблизно о 15:00 вірменські військові підрозділи з бойових позицій у напрямку Басаркечярського району обстріляли позицію Азербайджанської Армії в Кяльбаджарському районі.

"Підрозділами нашої армії, дислокованими на цьому напрямі, були вжиті відповідні дії", - заявили у Міноборони Азербайджану.

Доповнення

Між Вірменією та Азербайджаном ведеться давня суперечка з приводу регіону Нагірного Карабаху, який нині перебуває у складі Азербайджану, але раніше контролювався етнічними вірменськими силами, які підтримував Єреван після того, як там закінчилася війна в 1994 році.

У листопаді минулого року за посередництва Москви, була укладена мирну угоду, яка поклала край шеститижневим бойовим діям, в ході яких було вбито понад 6600 людей. Перемир'я дозволило Азербайджану повернути собі контроль над значною частиною Нагірного Карабаху та прилеглими територіями.

Напруженість на кордоні двох країн зростає з травня, коли Вірменія висловила протест проти вторгнення азербайджанських військ на її територію. Азербайджан наполягав на тому, щоб його солдати були розміщені на території, яку він вважає своєю, в райони, де кордон ще не демаркований. З того часу неодноразово повідомлялося про зіткнення.

Минулого місяця президент Росії Володимир Путін прийняв лідерів Вірменії та Азербайджану на переговорах у Сочі. Після зустрічі Путін заявив, що лідери трійки домовилися до кінця року створити механізм делімітації та демаркації кордону між двома країнами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер легендарний суперфан "Динамо" Парамон

     • 45326 переглядiв