nafta-pidskochila-na-4-do-5-tizhnevogo-maksimumu-zavdyaki-skorochennyu-vidobutku-opek

Нафта підскочила на 4% до 5-тижневого максимуму завдяки скороченню видобутку ОПЕК+

 • 141249 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Ціни на нафту підскочили приблизно на 4% до п'ятитижневого максимуму в п'ятницю, знову піднявшись після рішення ОПЕК+ цього тижня про найбільше скорочення видобутку з 2020 року, незважаючи на побоювання щодо можливої ​​рецесії та зростання відсоткових ставок. Про це УНН пише з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 3,62 долара, або 3,8%, до 98,04 долара за барель до 13:31 за східним поясним часом (17:31 за Грінвічем), тоді як нафта марки WTI подорожчала на 4,05 доларів, або 4,6%, до 92,50 доларів.

Нафта продовжувала зростати, навіть незважаючи на те, що долар виріс після того, як дані, що показують, що економіка США створює робочі місця швидкими темпами, дали Федеральній резервній системі привід для продовження значного підвищення процентних ставок.

Сильний долар може чинити тиск на попит на нафту, роблячи нафту дорожчою для інших власників валюти.

Brent була на шляху максимального закриття з 30 серпня, а WTI - до максимального закриття з 29 серпня. Це також їхнє п'яте денне зростання поспіль і друге тижневе зростання поспіль.

Крім того, обидва контракти увійшли до зони технічної перекупленості, вперше із серпня для Brent та з червня для WTI.

За тиждень Brent подорожчала приблизно на 11%, а WTI приблизно на 16%. І те, й інше є найбільшим щотижневим відсотковим приростом із березня.

Ф'ючерси на топковий мазут у США підскочили цього тижня на 19%, що спричинило те, що показник рентабельності нафтопереробки - досяг найвищого рівня закриття за всю історію спостережень.

Контекст

Організація країн-експортерів нафти та її союзники, включаючи росію, відому як ОПЕК+, цього тижня погодилися знизити свою мету видобутку на 2 мільйони барелів на добу.

Скорочення ОПЕК+ передувало ембарго Європейського Союзу на російську нафту, що скоротить пропозицію на і так напруженому ринку.

У четвер президент США Джо Байден висловив розчарування планами ОПЕК+. Він та офіційні особи США заявили, що Вашингтон розглядає всі можливі альтернативи, щоб не допустити зростання цін.

Однак кількість нафтових бурових установок у США цього тижня скоротилася на дві до 602, за даними енергетичної компанії Baker Hughes Co, оскільки висока інфляція змушує виробників витрачати більше грошей на безпеку робітників та обладнання.

У Європі знову спливли розбіжності між лідерами Європейського Союзу щодо обмеження цін на газ, коли Польща звинуватила Німеччину в "егоїзмі" у її відповіді на зимову енергетичну кризу, викликану війною росії в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі лунали вибухи: попередньо, працює ППО

     • 695402 переглядiв

    Гарбузовий сезон: рецепти від відомих шеф-кухарів

     • 409295 переглядiв