nachalnyka-ttsk-na-donechchyni-zatrymano-za-vymahannia-khabaria

Начальника ТЦК на Донеччині затримано за вимагання хабаря

 • 28934 переглядiв

Підполковника затримали за вимагання 15 тисяч гривень за оформлення відстрочки від мобілізації. Йому загрожує до 8 років ув'язнення, під час обшуку виявлено хабар та інші кошти.

Начальника ТЦК на Донеччині затримали за вимагання 15 тисяч гривень хабаря за оформлення відстрочки від мобілізації. Затриманому підполковнику загрожує до 8 років вʼязниці. Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону, передає УНН.

Деталі

"Начальник відділу РТЦК та СП користуючись службовим становищем висловив усну вимогу військовозобов’язаному надати йому неправомірну вигоду у розмірі 15 000 гривень. За це підполковник обіцяв вплинути на членів обласної ВЛК та "правильно" заповнити висновок", — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що військовозобов'язаному пригрозили мобілізацією, у разі якщо він відмовився заплатити.

Під час обшуків у підозрюваного начальника ТЦК виявлено 15 тисяч гривень хабаря, а також 158 600 грн, 5 000 доларів США мобільний телефон, блокнот з чорновими записами, документи на заявника по оформленню відстрочки від мобілізації.

За ч. 3 ст. 369-2 КК України підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Підполковника взято під варту.

У Донецькому обласному ТЦК дали коментар стосовно цієї події.

"Командування і особовий склад Донецького ОТЦК та СП рішуче засуджують будь-які прояви корупції як ганебні і неприпустимі та закликають громадян в разі виявлення ознак порушення антикорупційного законодавства негайно повідомляти правоохоронні органи. За підсумками досудового розслідування та відповідно до судового рішення будуть вжиті необхідні дисциплінарні і кадрові заходи", — йдеться у повідомленні.

Працівники ТЦК можуть бути присутні на прикордонних пунктах пропуску - ДПСУ17.07.24, 19:50

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

Начальника ТЦК на Донеччині затримано за вимагання хабаря

 • 28934 переглядiв

Ірині Фаріон провели операцію, лікарі борються за її життя

 • 13093 переглядiв

Росія обстріляла Сумщину 16 разів: 59 вибухів, загибла жінка

 • 28224 переглядiв

Стан Ірини Фаріон критичний – депутат Любомир Мельничук

 • 15907 переглядiв