naboi-ta-antydronovi-systemy-lytva-peredala-ukraini-novu-partiiu-viiskovoi-dopomohy

Набої та антидронові системи: Литва передала Україні нову партію військової допомоги

 • 23898 переглядiв

Литва доставила чергову партію військової допомоги Україні, включаючи боєприпаси, системи протидії безпілотникам і розкладні ліжка, продовжуючи свою довгострокову підтримку на суму 1 мільярд євро, на яку вже надано 641 мільйон євро.

Литва доставила чергову партію військової допомоги Силам оборони України. Зокрема країна передала набої та антидронові системи. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони Литви.

Деталі

Литва продовжує надавати безперебійну військову підтримку Україні – 11 липня до воючої країни прибули антидронові системи, патрони 5,56х45 мм та розкладні ліжка

- йдеться в заяві литовського міністерства.

Також зазначається, що відповідь на запити України цього року Литва раніше вже передала Україні боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери М577 і бронетранспортери М113.

Крім того, Сили оборони України отримали системи протидії безпілотникам, зимове спорядження та комплекти теплого одягу, боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustav, системи дистанційного підриву RISE-1, генератори та іншу допомогу.

Підтримка України з боку Литви є довгостроковою і становить 1 млрд євро. Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 641 млн євро

- підсумовують у Міноборони Литви. 

Литва передасть Україні 14 бронетранспортерів М11313.06.24, 06:15

Нагадаємо

У червні Литва виділила 12,7 млн ​​євро на проєкти та програми, пов'язані з відновленням України та реабілітацією військових ЗСУ.

Популярні

Новини по темі