na-zakhodi-ukrainy-rozshyriat-zaliznychne-ta-avtomobilne-spoluchennia-z-krainamy-susidkamy

На заході України розширять залізничне та автомобільне сполучення з країнами-сусідками

 • 16447 переглядiв

Уряд України планує розширити залізничне та автомобільне сполучення з Польщею, відкривши новий пункт пропуску, а з Молдовою створять комісію для будівництва мосту через Дністер.

Україна інтенсифікує розбудову прикордонної інфраструктури, плануючи розширення транспортного сполучення з сусідніми країнами. Зокрема, за угодою з Польщею буде збільшено залізничне та автомобільне сполучення. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок на засіданні уряду, пише УНН.

На кордоні з Польщею відповідно до укладеної безпекової угоди розширимо залізничне та автомобільне сполучення. Зокрема, буде відкрито ще один залізничний пункт пропуску "Нижанковичі – Мальховичі"

- сказав Шмигаль.

На кордоні з Молдовою за підтримки USAID та Євросоюзу триває системне оновлення пунктів пропуску.

Сьогодні ухвалюємо рішення про створення спільної україно-молдовської комісії для будівництва мосту через Дністер в районі Ямпіль-Косуець. Це буде ключова ланка транспортного коридору між Києвом та Кишиневом

- додав він.

Нагадаємо

Минулого року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону щодо ратифікації міжурядової угоди з Молдовою про будівництво мосту через річку Дністер.

Більше поїздів та місць: Україна та Польща домовилися розвивати залізничне сполучення26.07.24, 13:29

Популярні

Новини по темі