na-tli-speky-po-ukraini-za-dobu-331-pryrodna-pozhezha-u-tomu-chysli-horila-na-khortytsi

На тлі спеки по Україні за добу 331 природна пожежа, у тому числі горіло на Хортиці

 • 10294 переглядiв

За минулу добу в Україні сталася 331 природна пожежа на площі майже 314 гектарів, а на острові Хортиця вогонь охопив 4 гектари сухої трави, очерету та чагарників.

На острові Хортиця на тлі спеки цими вихідними сталася пожежа, яка охопила 4 гектари. Загалом по Україні за минулу добу сталася 331 природна пожежа на площі майже 314 га. Про це повідомили у ДСНС України у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Пожежа на острові Хортиця. Цими вихідними там горіла суха трава, очерет і чагарники загальною площею 4 га", - вказали у ДСНС у соцмережах.

До місця пожежі особовий склад, як зазначається, діставався на плавзасобах. "Задіяти основну пожежну техніку на територію, яка не має сполучення із суходолом, не було можливості. На окремих осередках надзвичайники задіяли техніку підвищеної прохідності", - розповіли у ДСНС.

Вогнеборці, як повідомляється, використовували мотопомпи, ранцеві вогнегасники та підручні засоби. "Їм вдалося загасити окремі осередки загоряння, аби запобігти розповсюдженню вогню", - вказали у ДСНС.

Рятувальники повідомили також, що врятували маленьку косулю під час пожежі на острові Хортиця. "Вона лежала майже безсила у траві. Хлопці напоїли та облили її водою і передали працівникам заповідника. Там вона отримає належний догляд і після повного відновлення тваринку випустять у ліс", - вказали у ДСНС.

"Загалом за минулу добу у природних екосистемах України виникла 331 пожежа, загальною площею 313,91 га. Лідером серед регіонів, де найбільше горіло, стала Дніпропетровщина - 67 пожеж, площею 55,44 га, Одещина - 61 пожежа (46,70 га), Харківщина - 28 пожеж (15,41 га), Київщина - 25 пожеж (8,28 га) та Кіровоградщина і Миколаївщина, де виникло по 22 пожежі, площею 5,89 га і 78,1 га відповідно", - зазначили у ДСНС.

У відомстві зауважили, що наразі в Україні діє надзвичайний рівень пожежної небезпеки. "Тож відвідувати лісові масиви, а тим паче розпалювати багаття, заборонено!" - наголосили у ДСНС.

Екстремальна спека та пожежна небезпека на більшій частині території України, у західних областях місцями дощі15.07.24, 03:29

Новини по темі

В окупованому Маріуполі вранці лунали вибухи: що відомо

 • 28896 переглядiв

ЄС продовжив санкції проти Ірану через підтримку агресії рф

 • 22265 переглядiв