na-tli-napruzhenoyi-situatsiyi-z-kitayem-ssha-ssha-stvorili-bazu-morskoyi-pikhoti-na-yaponskomu-ostrovi-okinava

На тлі напруженої ситуації з Китаєм: США створили базу морської піхоти на японському острові Окінава

 • 47223 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. На тлі зростання військової активності Китаю на морі Сполучені Штати Америки створили на японському острові Окінава прибережний полк морської піхоти. Про це повідомляє Корпус морської піхоти США, передає УНН.

Цитата

“Ми пишаємося тим, що перебуваємо тут, на Першому острівному ланцюгу, і що ми готові реагувати на непередбачувані ситуації будь-де і будь-коли”, — заявив полковник Пітер Елтрінгем, командир новосформованого полку.

Деталі

Аби швидко реагувати на загрози й мати змогу захистити острови південної префектури Окінава, що розташована приблизно посередині між третім за величиною островом Японського архіпелагу Кюсю і Тайванем, 12-й прибережний полк морської піхоти реорганізували.

За даними Корпусу морської піхоти, прибережний полк це близько 2000 бійців. Це вже другий такий підрозділ в армії США. Перший знаходиться на Гаваях, а ще один має зʼявитися до 2027 року.

Доповнення

На урочистій церемонії відкриття були присутні приблизно 200 гостей. Зокрема начальник штабу Сухопутних Сил самооборони Японії Ясунорі Морісіта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія та Філіппіни посилять співпрацю для протидії загрозам з боку Китаю

Нагадаємо

У південнокорейські, американські та японські військові провели свої перші в історії тристоронні повітряні навчання у відповідь на розвиток ядерної загрози Північної Кореї.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі