ukenru
na-rozglyadi-minregionu-perspektivni-plani-semi-oblastey

На розгляді Мінрегіону перспективні плани семи областей

 • 19299 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. На розгляді в Міністерства розвитку громад та територій України перебуває уже 7️ перспективних планів, поданих обласними державними адміністраціями до Кабінету міністрів: Волинської, Київської, Миколаївської, Рівненської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку Мінрегіону в Facebook.

"На розгляді в Мінрегіоні знаходяться вже 7️ з поданих обласними державними адміністраціями до Кабінету міністрів перспективних планів: Волинської, Київської, Миколаївської, Рівненської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької областей", - сказав заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що під час робочої наради обговорили проекти перспективних планів Миколаївської, Хмельницької та Чернівецької областей.

"В цілому вони відповідають законодавству і методиці, за виключенням лише декількох громад, показники спроможності яких близькі до критичних. Ці розбіжності ми ще можемо усунути — надати висновки і рекомендувати ОДА переглянути свої пропозиції", — зазначив В’ячеслав Негода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент підписав закон щодо перспективних планів формування територій громад

Він додав, що міністерство не може оприлюднювати проекти перспективних планів, адже їх розробляли ОДА, і тому саме останні мають бути зацікавлені в публікації і в тому, щоб було менше дезінформацій і маніпуляцій.

Додамо, за даними ініціативи "Децентралізація", в Україні триває системна робота з підготовки перспективних планів формування територій громад областей. Ці документи мають стати основою адміністративно-територіального устрою базового рівня.

Планується, що до квітня 2020 року в Україні вже буде затверджений адміністративно-територіальний устрій базового рівня, до червня – субрегіонального рівня. У третьому кварталі очікується ухвалення нової редакції закону "Про місцеве самоврядування в Україні" та необхідних змін до Податкового та Бюджетного кодексів. Четвертий квартал – прийняття актів, спрямованих на виконання названих законів.

Як вказано, обласні державні адміністрації до 14 лютого мали подати до Кабінету міністрів проекти розпоряджень про схвалення перспективних планів, які б покривали 100% території областей. Тільки після цього Кабінет міністрів своєю резолюцією може доручити окремим міністерствам, зокрема - Мінрегіону, Мінфіну, Мінекономіки, Мінюсту, разом з ОДА опрацювати ці проекти і подати остаточні версії на розгляд уряду.

Нагадаємо, з 1 березня в Україні стартує "Велике будівництво".

Українські Національні Новини

Політика