na-rosiyski-obstrili-energetiki-ukrayina-mozhe-vidpovisti-atakami-na-rodovischa-nafti-rf-galuschenko

На російські обстріли енергетики Україна може відповісти атаками на родовища нафти РФ – Галущенко

 • 168822 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. На посилення російських обстрілів української енергосистеми цієї зими Україна може відповісти атаками на нафтогазову галузь РФ, у тому числі на родовища нафти. Україна не виключає атаки на російську нафтогазову інфраструктуру у відповідь. Про це міністр енергетики Герман Галущенко заявив в інтерв'ю виданню Politico, передає УНН.

Деталі

Галущенко нагадав, що Росія регулярно здійснює кібератаки на українську електромережу. Українська сторона очікує посилення фізичних атак з боку РФ у міру того, як температура знижуватиметься і люди більше залежатимуть від енергії, необхідної для опалення будинків.

Нещодавно президент Зеленський сказав, що Київ "відповість", якщо Росія посилить атаки на енергосистему його країни цієї зими.

Відповідаючи на запитання Politico про те, чи означає заява президента Зеленського, що відповідь України може включати повітряні атаки на великі нафтогазові родовища Росії, Галущенко відповів: "Це було б справедливо. Ми б відповіли тим же, атакувавши їхню енергетичну інфраструктуру".

Доповнення

Український міністр не погодився з думкою про те, що атака на нафтогазову галузь Росії призведе до стрибка цін на ринку, заявивши, що інші виробники зможуть заповнити постачання.

"Атаки на інфраструктуру не будуть такими критичними для цін, особливо якщо йдеться про газ і нафту. Це ті види палива, які можна купити не тільки в Росії. Я впевнений, що світ впорається", - сказав Галущенко.

Галущенко також зазначив, що наполягає на запровадженні санкцій проти російської атомної промисловості, зокрема держконцерну "Росатом". На його думку, це змусило б Росію вивести російський персонал із Запорізької атомної станції, захопленої російською армією на початку 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація не на користь зниження ціни - експерт про події на ринку пального

"Нам потрібно створити щось нове. Моя відповідь - санкції щодо російської ядерної галузі. Інакше у вас немає способу змусити їх піти", - упевнений український міністр.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Подоляк пояснив, чому досі немає 12-го пакету санкцій ЄС

     • 131156 переглядiв

    Флот морських дронів за рік уразив 7 суден рф

     • 127741 переглядiв

    Щонайменше 40% ВПО живуть лише на виплати від держави - Верещук

     • 135609 переглядiв