na-prifrontovikh-teritoriyakh-luganschini-okupanti-vlashtuvali-medichnu-katastrofu-ova

На прифронтових територіях Луганщини окупанти влаштували медичну катастрофу - ОВА

 • 195374 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. На тимчасово окупованих територіях Луганщини, які знаходяться на смузі боєзіткнень мирне населення не може отримати медичну допомогу та купити бодай базові ліки, повідомив під час брифінгу голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає УНН.

Цитата

"Дві аптеки відкрили у Сєвєродонецьку і то, навіть базового набору медикаментів там немає. Можна звісно замовити їх з Луганська, але їх ціна одразу виростає на 100% додатково", - зазначив Лисогор.

Також проблеми є і з медичними закладами, цивільні просто не можуть до них потрапити та отримати базову допомогу у разі травм.

"Що стосується швидких, при отриманні будь-якого травмування громадяни, які знаходяться в смузі лінії зіткнення до 40 до 50 км отримати допомогу не можуть. Те ж саме і з лікарнями, лікарні або зруйновані ще під час наступу ворога, або ті лікарні, що були вони перелаштувати під військові потреби. Тому отримати бодай якусь медичну допомогу наші громадяни не можуть", - сказав Лисогор.

Також він повідомив, що більшість лікарів, які працюють у цих лікарнях, це лікарі, яких привезли з росії, або з окупованих територій з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сєвєродонецьку людей, затриманих за спробу здійснити телефонний дзвінок, окупанти відправляють рити окопи

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі