na-olimpiadi-rozghorivsia-skandal-cherez-boksersh-iz-y-khromosomamy-sohodni-novyi-bii

На Олімпіаді розгорівся скандал через боксерок із Y-хромосомами: сьогодні новий бій

 • 13096 переглядiв

На Олімпіаді-2024 у Парижі розгорівся скандал через участь у боксі жінок з Y-хромосомами. Алжирка Іман Хеліф і тайванка Лінь Юй-Тін були допущені до змагань, незважаючи на провал гендерних тестів.

На Олімпійських іграх - 2024 у Парижі розгорівся скандал через участь у змаганнях із боксу жінок із Y-хромосомами, які зазвичай трапляються у чоловіків, пише УНН із посиланням на Bild.

Деталі

Алжирка Іман Хеліф і тайванська спортсменка Лінь Юй-Тін були допущені до змагань з боксу на Олімпіаді, попри те, що вони провалили два гендерні тести на чемпіонаті світу. Тоді дослідження показало, що у Хеліф і Юй-Тін є як X, так і Y-хромосоми, які зазвичай трапляються тільки у чоловіків.

Після цього Міжнародна асоціація боксу (IBA) заявила, що Хеліф і Юй-Тін мають "конкурентні переваги перед іншими спортсменками". Однак на Олімпійських іграх діють інші правила - тому боксерки були допущені до змагань.

Хеліф дуже швидко виграла перший бій: її суперниця - італійка Анжела Каріні - здалася всього через 46 секунд після початку поєдинку. Після цього багато хто розкритикував участь Хеліф у змаганнях.

Сьогодні Іман Хеліф зустрінеться з угорською боксеркою Анною Лукою Хаморі.

В Instagram остання поділилася історією, в якій її суперниця зображується в образі м'язистого звіра з рогами.

"Якщо вона або він - чоловік, для мене буде більшою перемогою, якщо я виграю", - написала Анна Лука Хаморі.

При цьому раніше вона заявляла, що її не хвилює стать суперниці, і зазначала, що їй треба сконцентруватися на підготовці до бою. Хаморі додала, що не збирається здаватися, як це зробила Каріні.

"У моєму спортивному клубі вдома - тільки чоловіки і товариші по команді. Для мене в цьому немає нічого нового", - сказала Хаморі.

Олимпиада-2024: соревнования по триатлону разрешили в среду после очередного теста на качество воды в Сене31.07.2024, 09:13

Популярні

Новини по темі

Ворог атакував Одещину двома ракетами

 • 29713 переглядiв