na-odeshchyni-vykryly-podruzhzhia-yake-nezakonno-perevozylo-cholovikiv-za-kordon

На Одещині викрили подружжя, яке незаконно перевозило чоловіків за кордон

 • 23326 переглядiв

Прикордонники зупинили два автомобілі, якими подружжя намагалося незаконно вивезти сімох чоловіків призовного віку до Молдови. Організатором схеми був адмін телеграм-каналу, який отримував від 80 до 120 тис. грн за кожного "клієнта".

Оперативники Подільського та Одеського загонів в прикордонні зупинили два легковики. Місцеві керманичі "Mercedes" та "Hyundai" намагалися незаконно переправити через кордон сімох чоловіків призовного віку. Про це повідомляє Держприкордонслужба України, пише УНН.

Деталі

Як встановили правоохоронці, водіями виявилися чоловік та дружина, які виконували вказівки організатора - адміна телеграм-каналу. Останній надавав інструкції щодо маршруту руху до Молдови через придністровський сегмент. За свою допомогу з доставлення подружжя отримало по 200 доларів США з кожного пасажира та по 10 тис. гривень від організатора.

У разі вдалого трансферу всі "клієнти" мали сплатити від 80 до 120 тис. гривень адміну телеграм-каналу. Однак, на околиці міста Балта Подільського району всіх учасників незаконні мандрівники затримали прикордонники,

- йдеться у повідомленні.

Оскільки в діях водіїв вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", відносно них направлено повідомлення до Нацполіції.

На "пасажирів" складено адмінпротоколи за ч.2 ст.204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скеровано до суду.

Переправляли чоловіків за кордон: у Запоріжжі викрили очільника благодійного фонду та його спільника08.08.24, 22:28

Популярні

Новини по темі