na-odeshchyni-pereviryly-100-tenderiv-v-obladministratsii-nazvaly-rezultat

На Одещині перевірили 100 тендерів: в обладміністрації назвали результат

 • 34248 переглядiв

На Одещині перевірили 100 тендерів

Два місяці тому, 12 жовтня, в Одеській обласній адміністрації створено робочу групу "Прозорість та підзвітність", яка фільтрує підозрілі тендери. До складу групи увійшли представники усіх правоохоронних органів, а також громадськість. Про перші відчутні здобутки в ефірі одеського 7 каналу розповів керівник робочої групи, заступник голови Одеської ОВА Сергій Кропива, передає УНН.

Деталі

Він розповів, що група перевірила вже 100 тендерів, як результат - 13 млн грн було повернуто назад в бюджет.

"13 млн грн ми закумулювали, тож територіальні громади та інші інституції мають можливість їх використати на Сили оборони", - наголосив Кропива.

За його словами, після початку діяльності робочої групи кількість дивних тендерів зменшилася майже в половину.

"Ми постійно спілкуємося з громадськістю, а відтак знаємо, що на 40% знизилася кількість тендерів, які в цілому можна розглядати як не першочергові. Можемо зробити висновок, що всі суб’єкти, усі державці, які оголошували ті чи інші тендери, до цього часу думали, напевно, що "пронесе". А зараз вони розуміють, що кожен тендер знаходиться під нереальним фокусом уваги нашої, і уваги суспільства", - сказав він.

Активну участь у перевірці тендерів беруть самі громадяни - понад 160 заяв від них надійшло в обладміністрацію. "Приємно, що вони не байдужі, інформують нас, хочуть знати про той чи інший тендер. Деталізовано розбирають, говорять, чому потрібно проводити ту чи іншу діяльність, а чому - ні", - каже Кропива.

Повідомити про підозрілий тендер може кожен. Для цього потрібно лише заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSef-j7XCnteNga_uQ8h-Fhjck2yRu5pbbOP_DcsJm_5mugg5g/viewform

Нагадаємо

На одне із засідань робочої групи була запрошена керівниця БФ "Корпорація Монстрів" Катерина Ножевнікова, яка залишилися під враженням після наради.

"Резюмуючи: я вперше вийшла з цієї будівлі з відчуттям, що щось дійсно може змінитися. Звісно, я дуже обережна в оцінках, бо початок буває крутим, а далі все можна зіпсувати. Але я вперше побачила на обличчях деяких чиновників розуміння, що так як було - уже не буде. Голові комісії вже респект і уважуха. Голові ОВА також обережний респект - сама поява такої комісії і допуск до неї таких, як я - це вже щось для Одеської області "на грані фантастики", - сказала вона.  

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вночі обстріляла Очаків, є пошкодження

     • 32058 переглядiв

    На півдні знищили чотири "шахеди", один з них - на Вінниччині

     • 32788 переглядiв

    Ще плюс 1030: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 31991 переглядiв

    Уночі на Хмельниччині лунали вибухи, працювала ППО

     • 30904 переглядiв