ukenru
na-oboloni-znayshli-khlopchika-yakiy-gulyav-na-morozi-bez-doroslikh-ditinu-viluchili-z-rodini

На Оболоні знайшли хлопчика, який гуляв на морозі без дорослих: дитину "вилучили" з родини

 • 19085 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. На столичній Оболоні правоохоронці виявили десятирічного хлопця, який перебував на вулиці без супроводу дорослих. Його мати зловживає алкоголем, дитину вилучили з родини і направили до центру реабілітації. Матір на виклики поліції не реагує, передає УНН із посиланням на пресслужбу поліції Києва.

"На столичній Оболоні правоохоронці виявили десятирічного хлопчика, який перебував на вулиці без супроводу дорослих. Інспектори ювенальної превенції разом із співробітниками служби у справах дітей та сім'ї прийняли рішення про вилучення дитини із неблагополучної родини. Також, на матір хлопчика складено адміністративні матеріали", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронцям про дитину, яка перебувала біля магазину, повідомила киянка.

"Ця родина кілька років перебуває на обліку у соціальних службах як така, що опинилась у складних життєвих обставинах. Батько нещодавно помер, а мати ніде не працює та зловживає алкоголем. Телефоном жінка нам повідомила, що вони з сином проживають у хостелі, куди він і мав приїхати на таксі. При цьому жінка відмовилась приїжджати за сином, а відтак ми зі співробітниками служби у справах дітей та сім'ї прийняли рішення про вилучення дитини із родини", - повідомили у поліції.

Дитину оглянули лікарі і направили до столичного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Наразі жінка на виклики поліцейських не реагує. Втім, на неї складено протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, на столичній Оболоні бабуся залишила біля магазину візочок з двома дітьми віком один та два роки і не повернулася за ними. Поліція встановила особу жінки, вона написала заяву на відмову від онуків, їх передали до медичного закладу.

Українські Національні Новини

Київ