ukenru
na-mizhnarodniy-platformi-schodo-krimu-planuyut-obgovoryuvati-sanktsiyi-dzhaparova

На міжнародній платформі щодо Криму планують обговорювати санкції - Джапарова

 • 13402 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Київ розробляє концепцію перезапуску міжнародної платформи щодо деокупації Криму, на якій, серед іншого, можуть обговорювати санкції. Про це під час сьогоднішньої онлайн-дискусії заявила перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає кореспондент УНН.

"Я вважаю, що питання Криму має підніматися на більш високому міжнародному рівні і на рівні вищої політичної уваги. Дискусія, яку ми ведемо, як внутрішньо українську історію, повинна бути піднята на більш високому політичному міжнародному рівні, і це, насправді, те, з чим я буду мати справу, будучи першим заступником міністра закордонних справ", - сказала Джапарова.

За її словами, головне сьогодні на міжнародній арені - це необхідність "змінити фокус". Дипломат зазначила, що головне в дискусії, коли мова йде про Крим, основне, що сталося в 2014 році, - це порушення міжнародного права, і мова йде про безпеку і оборону.

Також з її слів, це не тільки українська внутрішня історія - це стосується багатьох держав, залучених в "кримську справу".

"Однією з ідей, яку ми зараз розробляємо в рамках концепцій, в рамках МЗС з нашою командою, є перезапуск міжнародного формату, міжнародної платформи, з якою у нас буде координаційне завдання. Йдеться про відновлення цієї форми діалогу, яку ми присвятили Криму ... Ця платформа буде багатонаціональною платформою, яка буде зосереджена на тому, що ми дійсно бачимо сьогодні на кримському треку", - підкреслила дипломат.

Вона відзначила в цьому контексті важливість недавнього призначення посла з особливих доручень Олексія Макєєва спеціальним представником з питань санкційної політики.

"Я вважаю, що санкційна політика також буде одним з ключових моментів на цій платформі. Мова також піде про мілітаризацію, оборону і безпеку, а також про гуманітарнийблок, порушення прав людини, культурну спадщину - про все, що у нас є на місцях, як наслідки кримської окупації", - додала Джапарова.

Як повідомляв УНН, раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що проблема Криму - це питання, яке українська сторона ставить на переговорах в різних форматах і потрібно визначити, на якому майданчику таке обговорення необхідно продовжувати в подальшому.

Українські Національні Новини

Політика