na-lvivshchyni-pravookhorontsi-vykryly-shakhraiv-yaki-obkradaly-cholovikiv-proponuiuchy-nezakonnyi-peretyn-kordonu

На Львівщині правоохоронці викрили шахраїв, які обкрадали чоловіків, пропонуючи незаконний перетин кордону

 • 18511 переглядiв

На Львівщині ДБР викрило організовану злочинну групу, яка обманювала чоловіків, що намагалися нелегально перетнути кордон, обіцяючи за $15 000 зареєструвати їх у системі "Шлях", а натомість вимагала у них $20 000 під загрозою кримінального переслідування.

На Львівщині затримано групу осіб, які вводили в оману бажаючих нелегально перетнути кордон, - зокрема пообіцяли двом особам допомогу у перетині кордону за $15,000, нібито через систему "Шлях". Про це повідомило ДБР, передає УНН.

Деталі

Співробітники ДБР виявили на Львівщині злочинну групу, яка ошукала чоловіків, що намагалися нелегально перейти кордон. Групу створили два місцевих жителя, які залучили до злочину правоохоронця, військовослужбовця та сина судді з іншої області.

У кінці грудня до них звернулися двоє осіб, які хотіли потрапити до Європи. Вони запропонували "клієнтам" оплату в $15,000 за внесення їх як волонтерів до системи "Шлях", щоб законно перетнути кордон. Зловмисники підробили відповідні документи, знаючи про плани "клієнтів" перевезти великі суми готівки.

28 березня, під час зустрічі у Львові, вони вручили чоловікам фальшиві довідки про включення до системи "Шлях" і відправили їх в автомобіль, який мав довезти до кордону. Водій, який не знав про злочинні наміри групи, віз чоловіків до обраного місця в одному з сіл Яворівського району. Там їх очікували інші члени банди, одягнені у форму співробітників територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Перевіривши документи, вони повідомили чоловікам про підробку довідок.

Зловмисники загрожували викликати слідчу групу та відправити чоловіків на фронт. Вони запропонували чоловікам уникнути проблем з законом за $20,000.

Після передачі грошей усіх злочинців затримали правоохоронці.

П’ятьом учасникам злочинної групи було висунуто звинувачення у вчиненні вимагання за попередньою змовою під час воєнного стану (ч. 3 ст. 27 – ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Двом лідерам групи додатково інкримінують шахрайство (ч. 5 ст. 190 КК України), за що можна отримати до 12 років в'язниці.

На прохання ДБР суд застосував до всіх підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, з можливістю внесення застави. Розмір застави для організаторів становить 1,5 млн і 1,3 млн гривень, тоді як для інших учасників групи встановлено суму близько 500 тис. гривень.

Нагадаємо

Злочинна організація за участі топ-менеджменту концерну незаконно постачала комплектуючі на суму понад 160 мільйонів гривень для військово-промислового комплексу рф. 

Популярні

Новини по темі