na-luhanshchyni-v-okupatsii-krytychna-sytuatsiia-v-medytsyni-ova

На Луганщині в окупації критична ситуація в медицині - ОВА

 • 33503 переглядiв

На Луганщині в окупації критична ситуація в медицині - до Марківщини завозять лікарів з рф, у Новопскові залишилися працювати пенсіонери

На тимчасово окупованій території Луганської області катастрофічна ситуація із наданням медичної допомоги. Лікарі або евакуювалися, або змушені працювати у військових шпиталях, облаштованих окупантами, повідомив у п'ятницю начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає УНН.

На окупованій минулоріч території Луганщини спостерігається катастрофічна ситуація із наданням медичної допомоги. І вона стає дедалі гіршою. Це стосується не тільки прифронтових районів, а й розташованих за кілька десятків кілометрів від лінії бойового зіткнення. Лікарі або евакуювалися, або змушені працювати у військових шпиталях, облаштованих окупантами. Цивільному населенню допомогти майже нікому

- повідомив Лисогор у Telegram.

Зокрема, на Марківщину, як повідомляється, завезли медичний десант, зібраний із різних регіонів рф. Гастролери розмістилися у місцевій багатопрофільній лікарні. Ця бригада також їздить по навколишніх селах, вказав Лисогор.

У сусідньому Новопскові, з його слів, залишилися працювати за фахом, переважно, лікарі пенсійного віку. У медзакладі відсутні реактиви, тому аналізи навіть не приймають. Нове обладнання теж ніхто не збирається купувати.

При цьому, з його слів, при стабілізації погодних умов росіяни збільшують кількість авіаударів.

"Противник зосередився на Куп’янському напрямку, але й на Лиманському провів декілька штурмів південніше Невського – а саме поблизу Тернів на Донеччині. Окупанти намагалися захопити позиції наших захисників, але жодна спроба не принесла результату. При стабілізації погодних умов ворог одразу посилює тиск із повітря. Так, учора ним завдано авіаційний удар по території Серебрянського лісництва", – поінформував Лисогор.

З його слів, по позиціях Сил оборони та населених пунктах, що поблизу лінії фронту, у нашій зоні відповідальності росіяни випустили 521 снаряд. Обстрілів зазнали Невське та Білогорівка.  

Нагадаємо

У тимчасово окупованому Луганську загарбники відкриють центр спеціальної підготовки неповнолітніх до військової служби.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині в окупації критична ситуація в медицині - ОВА

     • 33503 переглядiв

    Перереєстрацію авто в Дії презентують 19 грудня - Федоров

     • 33319 переглядiв

    Норвегія посилює вимоги до українських біженців: що відомо

     • 31211 переглядiв

    Армія рф обстріляла Очаків на Миколаївщині, жертв немає

     • 34945 переглядiв