na-kordoni-z-kurskoiu-oblastiu-ukraina-prodovzhuie-ukriplennia-oboronnykh-pozytsii-demchenko

На кордоні з курською областю Україна продовжує укріплення оборонних позицій - Демченко

 • 15571 переглядiв

Україна продовжує укріплення державного кордону на рубежі з курською областю росії, що навпроти Сумської області.

Україна продовжує укріплення державного кордону на рубежі з курською областю росії, що навпроти Сумської області. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у четвер, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, яка ситуація на кордоні з курською областю і які функції виконує там Держприкордонслужба, Демченко відповів: "Задачі з Державної прикордонної служби, з наших підрозділів ніхто не знімав – це захист та оборона кордону. У цій ситуації ми навіть можемо продовжувати здійснювати заходи з укріплення нашого кордону, тому що, як зазначалося, нам чужих територій не треба".

Він зазначив, що Україна має мати сильні оборонні позиції, адже росія нікуди не зникне.

"У нас є міжнародно визнаний кордон, і надалі, зважаючи, що росія загалом нікуди не зникне, зважаючи на те, що ця країна залишатиметься для нас агресором, ми маємо мати сильні позиції, сильні саме оборонні позиції, і прикордонники перші на кордоні. В інженерно-фортифікаційному відношенні зараз є можливість продовжувати укріплювати лінію нашого державного кордону і не допускати будь-яких неправомірних дій, які могли відбуватися на кордоні", - розповів Демченко.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський 21 серпня повідомляв, що операція в Курській області триває, Україна контролює визначені райони.

20 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що ЗСУ контролює 1263 кв. км у курській області та 93 населені пункти.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти продовжує падати: у чому ж причина

     • 20835 переглядiв

    Біткоїн перетнув цінову позначку у 60 тисяч доларів

     • 15640 переглядiв