na-kordoni-z-bilorussiu-sytuatsiia-kontrolovana-demchenko

На кордоні з білоруссю ситуація контрольована – Демченко

 • 36398 переглядiв

Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що на кордоні з Білоруссю не спостерігається активності військ. Україна продовжує укріплювати цей напрямок, хоча він залишається потенційно загрозливим.

Ситуація на кордоні з білоруссю контрольована. Поряд з українським кордоном не спостерігається якоїсь активності з переміщення техніки, підрозділів або особового складу армії білорусі. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

У напрямку кордону з білоруссю ситуація відмінна від кордону з росією. Там обстановка повністю контрольована і поряд з нашим кордоном ми не бачимо якоїсь активності з переміщення техніки, або підрозділів, або особового складу армії білорусі. Звісно, що певна кількість сил, підрозділів білоруссю використовується для того, щоб посилити кордон з нашою країною, але вони знаходяться на певній віддаленості від кордону з нашою державою

- розповів Демченко.

Він вкотре зазначив, що у росії до прикладу на території білорусі немає необхідного угрупування, необхідних сил та засобів для того, щоб здійснити якісь дії  щодо України з території білорусі.

"Але цей напрямок для нас залишається, як і раніше загрозливим, тому що ми розуміємо, що білорусь залишається під впливом росії. Тому ми продовжуємо укріплюватися, а за тим, що відбувається по той бік кордону пильно стежать підрозділи розвідки, щоб аналізувати всю наявну інформацію, розуміти чи змінюється ситуація, на скільки вона є загрозливою для того, щоб посилити той, чи інший напрямок, якщо ситуація змінюватиметься", - сказав Демченко.

Доповнення

Раніше в ГУР повідомляли, що з безпекової точки зору ніяких особливих змін на кордоні з білоруссю не відбувається. Розмови про загострення носять переважно інформаційний характер.

Популярні

Новини по темі

Російський дрон вбив чоловіка в передмісті Херсона

 • 26738 переглядiв

росіяни обстріляли 5 громад Сумщини: 56 вибухів за ніч

 • 16865 переглядiв