na-ivano-frankivshchyni-vid-novoho-shtamu-covid-19-flirt-pomerla-80-richna-zhinka

На Івано-Франківщині від нового штаму COVID-19 FLiRT померла 80-річна жінка

 • 15458 переглядiв

В Івано-Франківській області зафіксовано перший летальний випадок від нового субваріанту коронавірусу FLiRT. 80-річна жінка з супутніми захворюваннями померла після 20 днів лікування в лікарні.

На Івано-Франківщині від нового штаму COVID-19 FLiRT померла 80-річна жінка. Її інфікування підтвердили у лабораторії. Про це у коментарі Суспільному розповів генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, передає УНН.

З його слів, 80-річна жінка — жителька однієї з громад Івано-Франківського району.

"Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання — цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми й це було клінічно й лабораторно підтверджено", — говорить Савчук.

Пенсіонерку госпіталізували до однієї з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані. Її пролікували й стан стабілізувався.

В Україні за липень виявили три випадки нового субваріанту коронавірусу "Omicron"05.08.24, 12:47

"Жінку перевели у терапевтичне відділення і після того через декілька днів вона померла. Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя", — розповідає Руслан Савчук.

За словами генерального директора Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, у регіоні субваріант FLiRT наразі підтвердили лише у померлої пенсіонерки. Однак коронавірусна хвороба активно циркулює.

"У понеділок, 5 серпня, ми мали 20 нових підтверджених випадків COVID-19, а сьогодні за день — діагностовані в лабораторії 63 випадки. Якщо порівняти між червнем і липнем, то ми маємо збільшення кількості хворих на 11%", — говорить Савчук.

В МОЗ розповіли про особливості нового субваріанту коронавірусу07.08.24, 10:45

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Миколаївщині пролунав вибух: що відомо

     • 27809 переглядiв