ukenru
na-gori-pip-ivan-pomichena-chervonoknizhna-ptashka-tinivka-alpiyska

На горі Піп Іван помічена червонокнижна пташка тинівка альпійська

 • 622927 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Вперше цього року на гору Піп Іван завітала тинівка альпійська. Світлиною поділився керівник Чорногірського рятувального посту Василь Фіцак, передає УНН.

Цитата

"Хоча тут ще панує зима, пташина активно шукає тріщини в камяній вежі обсерваторії, щоб як і кожного року вивести потомство. Популяція цього виду в Українських Карпатах - 190 пар, з них 60% гніздиться в Чорногорі. Вид занесено до Червоної книги України", - пише Фіцак у Facebook.

Довідка

Тинівка альпійська – спокійний і довірливий птах. Живляться комахами, черв’яками, павуками, равликами, різноманітним насінням рослин. Вишукує їжу на кам'янистих схилах, під каменями, іноді обстежує купки кінського посліду.

Загрозливими чинниками для виживання тинівки альпійської є випасання худоби у місцях гніздування та чинник непокою з боку людини, зокрема туристів. Для охорони виду потрібно заборонити випасання худоби у місцях гніздування та обмежити рекреаційне навантаження, особливо в період гніздування. Тинівка альпійська перебуває під захистом Червоної книги України (статус - вразливий) та Бернської конвенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брокенський привид": у Карпатах зафіксували незвичайне явище

Українські Національні Новини

Суспільство