na-donechchyni-vykryly-skhemu-pidrobky-dovidok-pro-neprydatnist-do-viiskovoi-sluzhby

На Донеччині викрили схему підробки довідок про непридатність до військової служби

 • 37879 переглядiв

Двох жителів Донецької області підозрюють у виготовленні фальшивих документів про непридатність до військової служби. За 7 тис. доларів вони надавали пакет документів, що дозволяв уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

Правоохоронці повідомили про підозру двом мешканцям Донецької області, які заробляли на видачі документів чоловікам про непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон. Про це повідомляє пресслужба ДБР, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що чоловік та його пособниця протягом 2023-2024 років робили документи охочим уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

За наявною інформацією, такими послугами скористалося близько 15 осіб, ще понад 20 чекали на їх оформлення.

Пакет коштував 7 тис. доларів США. До нього входили довідка військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з відмітками про непридатність до військової служби із виключенням із військового обліку, що давало можливість виїзду за межі України,

- йдеться у повідомленні.

При цьому ділки брали повну передплату, після чого поштою відправляли документи. Також вони чітко інструктували своїх "клієнтів" про правила перетину державного кордону та як показувати документи для виїзду.

Довідки містили реквізити одного з ТЦК Донецької області. Наразі встановлюється, хто саме готував ці документи.

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили готівку на понад мільйон гривень у різній валюті, мобільні телефони та автомобіль.

Чоловіку та жінці повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Повідомлено про підозру чоловіку, який фальшував довідки про перебування машин на військовому обліку06.06.24, 13:02

Популярні

Новини по темі

В Україні послабили графіки відключень світла по областях

 • 15577 переглядiв

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 12046 переглядiв