ukenru
mzs-chekhii-300-tysiach-boieprypasiv-vdalos-pidhotuvaty-dlia-ukrainy

МЗС Чехії: 300 тисяч боєприпасів вдалось підготувати для України

 • 29699 переглядiв

Чесія підготувала 300 000 боєприпасів для постачання в Україну, які забезпечать життєво важливий "перепочинок на кілька місяців" на лінії фронту.

Чехія готова поставити тисячі додаткових артилерійських снарядів в Україну.  За словами міністра закордонних справ країни Яна Ліпавського, наразі вже вдалось підготувати 300 тисяч боєприпасів, передає УНН із посиланням на The Guardian.

Деталі

Голова МЗС Чехії заявив, що  вдалося отримати 300 000 снарядів і що ці боєприпаси забезпечать життєво важливий "перепочинок на кілька місяців" на лінії фронту. За даними джерел видання,  перші поставки в Україну будуть здійснені до червня.

"У нас є безпосередній досвід 40-річного перебування в ролі сателіта москви, країни, в яку 1968 року вторглися російські танки, щоб придушити Празьку весну", - заявив Ліпавський, додавши, що його країна не може стояти осторонь і дивитися, як Україна залишається без допомоги. "Ніхто не хоче повертати ті (радянські-ред.) часи, і я маю сказати, що населення дуже чутливе до цього", - додав міністр. 

Нагадаємо 

Західні союзники, включаючи Німеччину, Латвію, Литву, Нідерланди, Данію, Канаду і Францію, висловили підтримку ініціативі Чеської Республіки закупити сотні тисяч артилерійських снарядів для України у країн, що не входять до Європейського Союзу.

Тетяна Краєвська

Війна