my-ne-khochemo-eskalatsii-kirbi-pro-ideiu-zbyvaty-rakety-v-nebi-ukrainy-z-terytorii-polshchi

"Ми не хочемо ескалації": Кірбі про ідею збивати ракети в небі України з території Польщі

 • 23589 переглядiв

США відхиляють пропозицію України про те, щоб Польща збивала російські ракети над повітряним простором України, щоб уникнути ескалації конфлікту і дати Путіну аргументи, що НАТО спровокувало війну.

Американська влада відреагувала на пропозицію збити російські ракети з території Польщі в небі України. Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що в Америці не хочуть ескалації і не хочуть наводити путіну аргументи, що війну спровокувало НАТО. Про це  УНН повідомляє з посиланням на Polskie Radio.

"Ніхто не хоче ескалації цієї війни", - заявив Кірбі у відповідь на запитання про прохання України збити російські ракети з території Польщі.

Ми хочемо шукати способи зробити Україну ефективною, але не хочемо ескалації. Це не було б добре для українців, це не було б добре для поляків, це не було б добре для... Ми хочемо шукати способи зробити Україну ефективною, але не хочемо ескалації. Це не було б добре для українців, це не було б добре для поляків, це не було б добре для всіх всіх всіх

- сказав він.

Кірбі заявив, що польський уряд має встановити і висловити свої власні процедури самооборони. Однак він повторив, що США не хочуть ескалації.

Ми не хочемо наводити Путіну аргументи, що війну спровокувало НАТО, що це війна між Росією і Заходом або між Росією і США

- додав він.

Туск об идее сбивать ракеты в небе Украины: нуждаемся для этого в сотрудничестве в рамках НАТО08.07.2024, 16:42

Доповнення

Президент Володимир Зеленський заявив, що в угоді з безпеки з Польщею передбачено положення про розробку механізму щодо збиття в повітряному просторі України російських ракет і дронів, випущених у напрямку Польщі.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі