moz-sprostyv-medohliad-dytyny-dlia-shkoly-ta-zakladiv-vidpochynku-pryiniato-yedynyi-poriadok-vsikh-bazovykh-obstezhen

МОЗ спростив медогляд дитини для школи та закладів відпочинку: прийнято єдиний порядок всіх базових обстежень

 • 20196 переглядiв

Міністерство охорони здоров'я уніфікувало медичні огляди для вступу до школи та оздоровчих закладів. Всі базові обстеження дитина може пройти у сімейного лікаря.

Міністерство охорони здоров’я прийняло єдиний порядок медичного огляду, згідно з яким, обстеженнями, які потрібні для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку займається сімейний лікар. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

Відтепер всі базові обстеження дитина може пройти у сімейного лікаря. Обстеження лікарем "первинки" включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії

- інформує Міністерство охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моніторингове дослідження виявило зростання використання української мови в школах

Вказується, що на основі проведених обстежень сімейний лікар формує узагальнений висновок про стан здоров’я, надає рекомендації щодо рівня фізичного навантаження, та рекомендації щодо додаткових обстежень. Також за результатами таких медичних оглядів, видаватимуть документи єдиного зразка, але для одержання довідки дитина має отримати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ організувало майже 200 медичних евакуацій до європейських клінік від початку великої війни

Ігор Тележніков

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    путін прилетів у мінськ на засідання ОДКБ

     • 17676 переглядiв

    Фонд Вадима Столара запустив освiтнiй проєкт для мам

     • 16170 переглядiв