moskovskyi-sud-oshtrafuvav-telekanal-za-lhbt-propahandu-v-klipi-desiatyrichnoi-davnosti

московський суд оштрафував телеканал за "ЛГБТ-пропаганду" в кліпі десятирічної давності

 • 30098 переглядiв

Таганський суд москви оштрафував телеканал "Точка" на 1 мільйон рублів за "пропаганду ЛГБТ серед неповнолітніх" через кліп Миколи Баскова "Странник". Суд вказав на "романтичні стосунки" між чоловіками в кліпі.

У москві суд оштрафував російський телеканал за "ЛГБТ-пропаганду серед неповнолітніх". Зокрема російська феміда визнала неприйнятним показане в кліпі Миколи Баскова "Странник", і  зобов'язала медіа виплатити штраф на мільйон рублів. На судову постанову звернули увагу російські журналісти, передає УНН.

Розважальний канал "Точка ТВ" оштрафований на 1 млн рублів за статтею про "пропаганду ЛГБТ серед неповнолітніх" за показ кліпу Миколи Баскова "Странник".  

- випливає з постанови Таганського суду москви.

Деталі

За даними російських ЗМІ, суд виявив у кліпі "комунікативні ознаки романтичних міжособистісних стосунків" між двома "особами чоловічої статі" - ліричним героєм Баскова і героєм, якого грає актор В'ячеслав Манучаров.

Також зазначається в постанові, це було виражено в поглядах персонажів і наявності реакцій на "поцілунок ліричного героя з особою жіночої статі".

Крім того, у постанові йдеться, що дія відеоролика відбувається "на тлі атмосфери гедонізму і розпусти", яка створюється за рахунок показу "неодноразових сцен невербальної чуттєвої взаємодії двох осіб однієї біологічної статі (дві жінки) у сексуальному контексті".

Додатково

Зазначимо, що кліп, який став прецедентом аж ніяк не новий. Він висів на ютуб-каналі російського артиста ще з 2012 року, проте зараз пропав.

Автор кліпу Микола Басков неодноразово відкрито виступав на підтримку повномасштабного вторгнення росії в Україну і називав його "кінцем геноциду і запобіганням нападу на росію". Також він публічно обіцяв, виплачувати по 1 млн рублів кожному, хто підіб'є німецькі танки "Леопард" або "Леопард-2".

У жовтні цього року володимир путін нагородив цього співака орденом Пошани.

Нагадаємо

На початку грудня Верховний суд рф заявив, що "Міжнародний рух ЛГБТ" екстремістська організація і заборонив її діяльність на території росії.

Тетяна Салганік

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі