mom-ta-yes-anonsuvali-vidilennya-dopomogi-ponad-700-tisyach-ukrayintsiv-vzimku-pid-chas-viyni

Грошова допомога та ремонт: МОМ та ЄС анонсували виділення допомоги для українців

 • 405282 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН.  Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Європейський Союз (ЄС) нададуть багатосекторну допомогу понад 700 тисячам українців упродовж зимових місяців. Про це повідомляє пресслужба Представництва ЄС в Україні, інформує УНН.

Цитата

"Підтримка МОМ у підготовці до зимового періоду, яка стала можливою завдяки фінансуванню ЄС, включає ремонти колективних центрів для переміщених осіб, покращення систем водопостачання, водовідведення та опалення, ремонт пошкоджених будинків, а також забезпечення теплими ковдрами, постільною білизною, матрацами та засобами гігієни. Програма також передбачає надання твердого палива та грошової допомоги", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Загалом мобільні бригади здійснять ремонти у 375 колективних центрах та соціальних установах, де буде покращено теплоізоляцію, полагоджено дахи, що протікають, замінено розбиті вікна та непрацюючі радіатори опалення, а також встановлено додаткові душові.

МОМ відремонтує 5 800 приватних будинків і розповсюдить набори для екстреного ремонту житла, щоб родини могли самостійно виконати необхідні роботи. Будівельні матеріали та генератори будуть надані адміністраціям у районах, де нещодавно було відновлено контроль Уряду України.

"Переміщені та постраждалі від війни особи зіткнуться з новими викликами, які зростатимуть, оскільки війна перейшла у затяжний період, а зима охопила Україну. Наш пріоритет - підтримати теплі, безпечні та гідні умови, щоб допомогти людям пережити наступні кілька місяців", - сказав голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн.

Доповнення

За даними Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА), близько 18 мільйонів українців, або 40% населення країни, потребують гуманітарної допомоги. Постійні атаки на критично важливу інфраструктуру України посилили руйнівний вплив війни та ризики для найбільш постраждалих людей.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщину обстріляли ще 50 разів, є троє поранених - ОВА

     • 197230 переглядiв

    Ще плюс 550: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 288955 переглядiв

    Ракетний удар по Харкову: про жертв даних немає

     • 300085 переглядiв

    По Харкову завдали ракетний удар - ОП

     • 294871 переглядiв

    Харків під ворожими ударами - ОВА

     • 256021 переглядiв