mok-sche-ne-ukhvaliv-rishennya-pro-mozhliviy-dopusk-rosiyan-do-mizhnarodnikh-zmagan-guttsayt

МОК ще не ухвалив рішення про можливий допуск росіян до міжнародних змагань - Гутцайт

 • 210183 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не ухвалив остаточного рішення щодо участі представників рф й білорусі у міжнародних змагань, зокрема у Олімпійських іграх 2024, втім розглядає можливість їх допущення лише як нейтральних атлетів. Про це заявив міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

«Я спілкувався з МОК — вони ще не вирішили, чи допустять російських чи білоруських спортсменів, але якщо і допустять, то під нейтральним прапором, тобто без символів росії чи білорусі», — розповів Вадим Гутцайт.

За його словами, Україна вже виборола 9 олімпійських ліцензій та продовжує завойовувати ліцензії на міжнародних змаганнях, де немає росіян і білорусів.

«Наша Олімпійська родина, всі федерації та всі наші відомі спортсмени разом будемо збиратися і приймати рішення щодо участі в Олімпійських іграх. Але я впевнений, що до цього часу у нас вже буде багато ліцензій. Наші спортсмени теж скажуть своє слово і сподіваємося, що і міжнародний світ теж скаже своє слово стосовно цього питання», — зазначив Вадим Гутцайт.

Доповнення

Наприкінці березня МОК видав рекомендації Міжнародним федераціям і організаторам міжнародних спортивних заходів щодо того, яким чином можна дозволити, за суворих умов, відновити участь у змаганнях спортсменів із російськими та білоруськими паспортами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна федерація гребного спорту допустила спортсменів з рф та рб до змагань

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі