ukenru
mkhp-ta-volonteri-peredali-10-tonn-gumanitarnoyi-dopomogi-dlya-pereselentsiv-na-vinnichchini

МХП та волонтери передали 10 тонн гуманітарної допомоги для переселенців на Вінниччині

 • 219387 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Переселенці, які облаштувалися на Вінниччині, отримали близько 10 тонн гуманітарної допомоги від компанії МХП. Про це у своєму Facebook написав народний депутат від Вінниччини Микола Кучер, передає УНН.

Цитата

"Наш гуманітарний штаб у місті Ладижин (знаходиться на базі Соціального центру МХП), спільно з благодійною платформою "СпівДія" та фондом "МХП-Громаді" передали близько 10 тонн допомоги для місцевих центрів підтримки переселенців у 4 громадах округу: Гайсинська міська рада, Тростянецька селищна територіальна громада, Теплицька селищна рада та Бершадська територіальна громада", - розповів він.

Кучер уточнив, що вся гумдопомога буде використана для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Таких у згаданих громадах вже майже 16 тис. осіб, додав нардеп.

Також Кучер розповів, що цього разу гуманітарний вантаж формувався на одному з найбільших складів гуманітарної допомоги для України в Європі, що розташовується у польському Любліні. Вантаж складався із дитячих підгузків, засобів гігієни, дитячого харчування, іграшок та речей першої необхідності.

"Після 24 лютого мільйони українців зі сходу, півдня та півночі України шукали прихисток у західних та центральних областях. Загальна кількість переселенців, яких прихистили на Вінниччині, вже понад 170 тисяч. Понад 50 тисяч із них — діти.

У декого те, що вони встигли забрати із собою, це все, що залишилось: їх будинки зруйновані війною, а з ними і все попереднє мирне життя. Тож зараз у громадах Вінниччини для переселенців намагаються створити максимально сприятливі умови", - інформує нардеп.

ВПО спільними зусиллями допомагають усі: як місцеві жителі, так і бізнес.

"Зокрема, у співпраці з компанією МХП, наш гуманітарний штаб забезпечив громади округу десятками тонн м’яса птиці для покриття потреб переселенців та армійців.

Сьогодні вся країна об‘єднана, щоб допомагати. Віримо у перемогу та в стійкість наших людей", - резюмував Кучер.

Раніше благодійний фонд "МХП-Громаді" передав медикам Краснопільської громади, що на Вінниччині, новий електрокардіограф.

Довідка

МХП - провідний виробник курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). Засновник компанії - Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Суспільство