ukenru
mizhnarodni-banki-zgortatimut-svoyu-diyalnist-u-londoni-cherez-brexit

Міжнародні банки згортатимуть свою діяльність у Лондоні через Brexit

 • 12839 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Великі інвестиційні банки вже через кілька тижнів почнуть переносити свої операції та переводити співробітників з Лондона в інші фінансові центри Євросоюзу, насамперед, Дублін та Франкфурт, передає УНН з посиланням на Bloomebrg.

Франкфурт є природним місцем для переїзду, зважаючи на фінансове середовище міста, в якому працюють Deutsche Bank AG, Європейський центральний банк і BaFin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські банки замішані у відмиванні 740 млн дол. з Росії - ЗМІ

В цей же час, Дублін приваблює інвестиційних банкірів схожістю своїх законів та регуляторних органів із британськими. Крім того, Ірландія, у разі завершення Brexit, залишиться єдиною англомовною країною ЄС з розвиненою фінансовою інфраструктурою.

За інформацією джерел агенції у фінансових структурах, Bank of America Corp., Standard Chartered Plc і Barclays Plc розглядають можливість переїзду до Дубліна, щоб зберегти доступ до єдиного ринку ЄС. Тоді як Goldman Sachs Group Inc. і Citigroup Inc. збираються перевести свої міжнародні операції в німецький Франкфурт.

За прогнозами дослідницького центру Брейгеля (Bruegel), Лондон через Brexit втратить від 10 до 20 тис. робочих місць у фінансовому секторі, оскільки клієнти банків виведуть з Британії активи на близько 1,8 трлн. євро.

Нагадаємо, що за даними останнього огляду консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd, яка раз на півроку розраховує Global Financial Centres Index, Лондон залишався лідером рейтингу, випереджаючи Нью-Йорк.

Українські Національні Новини

Політика