ukenru
misiya-nezdiysnenna-iran-prosit-interpol-zaareshtuvati-trampa-i-pivsotni-amerikanskikh-chinovnikiv

Місія нездійсненна: Іран просить Інтерпол заарештувати Трампа і півсотні американських чиновників

 • 17703 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Іран звернувся в Інтерпол з проханням заарештувати президента США Дональда Трампа і 47 інших американських чиновників, нібито причетних до вбивства генерала Касема Сулеймані у минулому році. Про це оголосив на пресконференції у вівторок офіційний представник судової системи Ірану Голамхоссейн Есмаїлі, передає УНН із посиланням на Al Jazeera.

"Ісламська Республіка Іран дуже серйозно стежить за переслідуванням і покаранням тих, хто замовив і виконав цей злочин", - сказав Есмаїлі репортерам.

Відзначається, що це вже другий запит Ірану про видачу міжнародного ордера на арешт Трампа і десятків американських чиновників у Пентагоні і Центральному командуванні США, а також в інших організаціях.

У червні прокурор Тегерана Алі Алькасімер видав ордер на арешт Трампа і десятків офіційних осіб США, заявивши, що їм пред'явлені "звинувачення у вбивстві і тероризмі".

Але Інтерпол відхилив запит Ірану, заявивши, що йому заборонено "будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного чи расового характеру".

Як повідомляв УНН, командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті ударом у районі аеропорту Багдада 3 січня 2020 року.

Сполучені Штати підтвердили, що завдали ударів по двох пов'язаних з Іраном цілям у Багдаді. Минулого тижня Іран пригрозив США помстою "зсередини" за вбивство Сулеймані.

Українські Національні Новини

Новини Світу