ukenru
minulogo-roku-do-yevropi-migruvali-23-tisyachi-ditey

Минулого року до Європи мігрували 23 тисячі дітей

 • 7999 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Протягом минулого року разом з іншими мігрантами та біженцями в Європу прибуло 23 тисячі дітей. Про це повідомили в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ), передає УНН з посиланням на прес-службу ООН.

"У 2018 до берегів Греції, Італії та Іспанії прибули 23 тисячі дітей з числа біженців та мігрантів. В перші два тижні нового року в Європу приїхали ще 400 дітей", - відзначили в організації.

При цьому в ООН уточнили, що діти серед інших біженців і мігрантів залишають свої будинки, рятуючись від конфліктів, переслідувань і злиднів - в тому числі в Сирії, Афганістані, Іраку, Сомалі та Судані. Вони прибувають до берегів Греції, Італії та Іспанії, переживаючи в дорозі неймовірні страждання, особливо в зимові місяці.

Деяким з дітей і підлітків не вдалося дістатися до місця призначення. Тільки в минулі вихідні приблизно 170 людей загинули або пропали безвісти в Середземному морі. Серед них були діти і вагітні жінки. Минулого тижня, за повідомленнями, в Середземному морі потонула дев'ятирічна дівчинка з Іраку.

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) підкреслили, що ці діти мають право на допомогу, та закликали країни Європи узгодити спільну регіональну стратегію їх захисту.

В організації закликали країни ЄС прийти на допомогу дітям-мігрантам, які, ризикуючи життям, намагаються дістатися до берегів Європи, і активізувати рятувальні операції, налагодити більш ефективну роботу центрів з прийому та реєстрації, де діти зможуть отримувати своєчасну медичну, психологічну та правову допомогу, а також домагатися прискорення процедур, пов'язаних з возз'єднанням родин.

"Розробка єдиної регіональної стратегії допоможе захистити цих дітей, багато з яких піддалися експлуатації та наруги під час довгої подорожі, від подальших страждань", - заявив регіональний директор для Європи і Центральної Азії Афшан Хан.

Нагадаємо, з січня по листопад 2018 року з Німеччини вислали рекордну кількість біженців.

Українські Національні Новини

Новини Світу