ukenru
minsk-pozbavili-prava-na-provedennya-chs-2021-z-khokeyu

Мінськ позбавили права на проведення ЧС-2021 з хокею

 • 16496 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Мінськ позбувся права на проведення чемпіонату світу з хокею 2021 року. Про це повідомляє ТАСС, інформує УНН.

"Матчі чемпіонату світу будуть перенесені з Мінська", - сказав співрозмовник ЗМІ, не уточнивши, де пройдуть ігри першості.

Відзначається, що сьогодні відбулося засідання ради Міжнародної федерації хокею (IIHF), присвячене цьому питанню.

Турнір пройде з 21 травня по 6 червня. Проведення чемпіонату світу було заплановано в Мінську і Ризі, але пізніше різні європейські громадські організації закликали IIHF перенести чемпіонат світу 2021 року з Мінська через напружену політичну ситуацію в Білорусі.

Нагадаємо, що кілька днів тому глава федерації хокею Фінляндії Харрі Нуммела повідомив, що його країна готова бойкотувати чемпіонат світу з хокею-2021, якщо він пройде в Білорусі.

Також він висловив упевненість, що якщо Фінляндія, Швеція, Норвегія і Данія ухвалять спільне рішення не їхати в Білорусь, то Міжнародній федерації доведеться рахуватися з їх думкою

Відзначимо, що ще у вересні на тлі протестів в Білорусі прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш повідомив про початок переговорів з IIHF про перенесення білоруської частини світової першості в іншу країну. Він також заявив, що Латвія готова прийняти турнір за участю всіх 16 країн.

Варто відзначити головну причину цих подій. У серпні в Білорусі пройшли президентські вибори. За офіційними даними, на них з результатом 80,08% переміг Олександр Лукашенко, який займає цю посаду вже 26 років поспіль. Опозиція не погодилася з результатами виборів і продовжує проводити антиурядові демонстрації.

До того ж, це не єдині "спортивні санкції" проти Лукашенка та його оточення. Раніше МОК заборонив відвідувати Олімпіади і суміжні заходи НОК Білорусі на чолі з Лукашенком, в свою чергу в Мінську відреагували.

Українські Національні Новини

Новини Світу